Economia

economia

La inflació a l’Eurozona cau a nivells que no es registraven des del 2021

La davallada respon a la rebaixa del preu de l’energia

La inflació a l’eurozona durant el mes de març e va reduir en dues dècimes respecte del febrer, fins al 2,4%, i va assolir un nou mínim que no es registrava des de mitjans de 2021, segons les dades provisionals publicades aquest dimecres per l’Eurostat i recollides per l’ACN. La davallada respon, un cop més, a l’evolució del preu de l’energia, que al març va caure un 1,8% en termes interanuals.

D’aquesta manera, la taxa s’acosta novament a l’objectiu del 2% que persegueix el Banc Central Europeu (BCE) i aplana el camí per a una possible baixada de tipus. La presidenta de l’entitat, Christine Lagarde, va assenyalar al juny com a punt d’inflexió, tot i que alguns membres del Consell de Govern del BCE defensen una reducció de tipus a partir de l’abril.

Tal com diu l’Eurostat, l’energia va ser l’únic component que va contribuir a la reducció de la inflació al març. Pel que fa a la resta de productes, es calcula que els serveis es van encarir un 4% en comparació amb l’any passat, i els bens industrials un 1,1%. Al mateix torn, els aliments, l’alcohol i el tabac van registrar un encariment del 2,7% de mitjana, tot i que subcategories com els aliments no processats es van abaratir un 0,4% en termes interanuals.

Paral·lelament a la reducció de la taxa general, la inflació subjacent –la que no té en compte l’energia, els aliments, l’alcohol i el tabac– també va disminuir per vuitè cop consecutiu i va registrar un nou mínim des de l’esclat de la guerra d’Ucraïna. En concret, la taxa subjacent a l’eurozona es va situar en el 2,9% al març, dues dècimes menys que al febrer.

Pel que fa a l’Estat espanyol, l’Índex de Preus de Consum (IPC) va experimentar un repunt de tres dècimes, fins al 3,2%. La inflació es va situar un cop més per sobre la mitjana de la zona euro, però lluny encara de països com Croàcia (+4,9%), Àustria (+4,2%) o Estònia (+4,1%). Durant el mes de març, cap país va registrar una taxa negativa, i les més baixes es van donar a Lituània (+0,3%), Finlàndia (+0,7%) i Letònia (1%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona

Recreacions virtuals de cors perquè els cardiòlegs assagin

Barcelona
Contra xifrada
Anna Pinter Pla

Un bon àpat per la inclusió

Torroella de Montgrí

Jornada per aprofundir en el turisme inclusiu al Baix Empordà

Torroella de Montgrí