Economia

Penedès aprova demà la fusió amb Murcia, Sa Nostra i Granada

S'aliaran amb un SIP o fusió virtual per sol·licitar 1.000 milions d'euros al FROB. El grup de Vilafranca controlaria el negoci a Catalunya i Aragó. Madrid acollirà la central del nou grup

Caixa Penedès ha convocat per demà dimecres un consell d'administració extraordinari per aprovar la creació d'un sistema institucional de protecció (SIP) o fusió virtual amb les caixes de Murcia, Balears Sa Nostra i Granada.

Les quatre entitats sumen uns actius de 73.000 milions d'euros i més de 1.500 oficines, encara que algunes es veuran obligades a tancar malgrat l'escassa duplicitat de les respectives xarxes comercials.

Segons van explicar ahir fonts financeres, l'estratègia d'aquesta aliança passa per sol·licitar al FROB recursos per 1.000 milions d'euros amb l'objectiu de sanejar les entitats i reestructurar-les.

Per això es preveu una reducció important de personal -a través de prejubilacions- en els serveis centrals de cada un dels grups que conformen el SIP, a més del tancament de les oficines que no siguin rendibles.

El SIP permetrà a les quatre entitats a través d'una fitxa bancària posar en comú una sèrie d'actius i estratègies, com les financeres, riscos i solvència o comercials, entre d'altres. Alhora permetrà a cadascuna conservar la seva denominació, els seus òrgans de govern, una autonomia més o menys àmplia i seguir controlant la seva obra social.

Es crearà una societat domiciliada a Madrid que serà l'encarregada de gestionar els actius dipositats i, molt probablement, concentrarà tota una sèrie de serveis i polítiques comunes per a les quatre entitats financeres.

Mare Nostrum
L'aliança, que ha rebut el nom clau de Mare Nostrum per la seva forta presència al litoral mediterrani, permetrà a cada una de les entitats mantenir el control d'un àrea d'influència.

Així, Penedès es farà càrrec de tot el negoci de Catalunya i Aragó, mentre que Caja Murcia controlarà l'activitat en la seva autonomia i al País Valencià. Sota el paraigua de Caja Granada es quedarà el negoci d'Andalusia i, finalment, Sa Nostra administrarà els clients de les Balears.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona