Economia

La belga Intermills salva la paperera gironina Aconda


L’empresa belga Intermills va signar ahir el preacord de compra de la paperera Aconda, de Flaçà (Gironès), que haurà de ratificar la setmana que ve el jutge perquè a finals de gener el grup català va presentar un concurs de creditors per tancar la factoria. El nou propietari mantindrà tota la plantilla, formada per 240 treballadors. De fet, ahir mateix es va presentar la suspensió de l’expedient d’extinció de contractes.

El president del comitè d’empresa, Joan Brugué, que ja ha mantingut un parell de contactes amb representants d’Intermills, va assegurar ahir que fins dilluns no es faran públics els detalls de la compra i quina serà la línia de treball de l’empresa a partir d’ara. “Ha sigut un procés dur i molt llarg en què la plantilla ha tingut molta paciència. Esperem que aquesta compra serveixi per reflotar la factoria”, va explicar Brugué.

Actualment, de les dues línies de producció que té Aconda només n’està funcionant una de dilluns a divendres. “L’altra s’engega quan arriba matèria primera”, va puntualitzar el president del comitè d’empresa. “Ara mateix no tenim gaires comandes: estem produint sobre el 40% de les nostres possibilitats”, va afegir.

Intermills és des de fa un any propietat del grup inversor canadenc Roche Investiment i de l’empresa irlandesa Doyle. Dilluns els seus representants comunicaran oficialment als treballadors la compra de la factoria gironina. “Avui, però, ja hem penjat les condicions del preacord”, va admetre Brugué

Concurs de creditors
Tot i que sempre ha tingut comandes, fa anys que la paperera de Flaçà arrossega problemes de liquiditat. L’octubre passat es va presentar un concurs de creditors, dos mesos després que la Generalitat aprovés un pla de viabilitat que requeria una inversió de 8 milions d’euros, diners que no tenia l’antic propietari, Joan Carulla.

La factoria va demanar ajuda a l’Institut Català de Finances (ICF), que es va negar a donar els diners perquè durant els darrers anys ja els havien atorgat crèdits valorats en 8 milions d’euros que no havien servit per reflotar l’empresa. Tot i la negativa, l’ICF sempre s’ha ofert a ajudar la factoria si apareixia un nou inversor. A part d’Intermills, també va estar interessada en l’adquisició de les instal·lacions una empresa del País Basc, que va arribar a visitar la fàbrica un parell de cops.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA