Economia

Pirelli renuncia a la nova planta de Manresa i vol despatxar 280 treballadors

Pirelli descarta la construcció de la nova planta que projectava al Bages. El projecte ha quedat aparcat per l'actual situació econòmica, segons l'argument que ha esgrimit l'empresa davant dels treballadors. A més, Pirelli ha fet saber que s'inicia un procés de reestructuració de llocs de treball que afectarà 280 treballadors de l'actual factoria de Manresa, és a dir un 30% de la plantilla. Aquest procés s'ha d'acabar a final del 2008 i també preveu la reducció de la capacitat productiva.

El comitè d'empresa, els sindicats i la plantilla de Pirelli tenien coll avall que la multinacional italiana es tiraria enrere i que faria saber aquest dimarts que la decisió de construir una nova planta al Bages ha quedat descartada. Però Pirelli ha fet saber aquest dimarts a la conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa que no hi haurà nova fàbrica a Manresa i, hores després, ho ha comunicat al comitè d'empresa. A banda, ha anunciat la reestructuració de la plantilla de Manresa pel fet que "una gran part de la producció de la fàbrica catalana es fa sota condicions econòmiques que no són competitives".

Pirelli vol focalitzar a Manresa productes de més valor afegit, minimitzant els productes que registren pèrdues, segons un comunicat als mitjans de comunicació.

Va ser l'any 2006 quan Pirelli va anunciar la voluntat de fer una nova fàbrica al Bages per substituir l'actual planta que té a Manresa per fabricar pneumàtics. En aquell moment, la inversió es va plantejar com una necessitat per modernitzar les instal·lacions i per fabricar un producte de més qualitat.

El pes d'aquesta multinacional a la comarca ha estat valorat recentment per la Cambra de Comerç de Manresa, que ha elaborat un informe en el qual queda reflectit que l'empresa italiana factura el 5,2% de tot el que facturen les 250 principals empreses del Bages. A Pirelli de Manresa treballen més de 1.000 treballadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona