La fruita catalana s'agrupa a Afrucat
Les dues associacions de productors i comercialitzadors de fruita dolça més importants de Catalunya, Asofruit i Catalonia Qualitat, van presentar ahir en societat el fruit de la seva fusió, iniciada ara fa sis mesos: Afrucat, el nom de la futura organització resultant de les dues associacions empresarials i que agruparà prop del 90% de la producció i comercialització de la fruita dolça de Catalunya.
El nou ens el presidirà Josep Panadès, fins ara president d'Asofruit, i el seu director general serà Manel Simon, fins ara director de Catalonia Qualitat. Entre les dues empreses hi ha 130 productors i 62 empreses comercialitzadores i exportadores de fruita dolça.
El nou ens tindrà com a missió coordinar i unificar els criteris d'actuació de les empreses catalanes per competir amb més força en els mercats internacionals. Segons Manel Simon, la fruita catalana té una força extraordinària en termes de tècniques de producció i en qualitat, però està situada, tot i els avenços dels últims anys, un esglaó per sota en matèria de comercialització respecte dels seus competidors europeus, especialment Itàlia, Grècia i Holanda.
El procés de fusió culminarà durant l'any 2011, quan la nova entitat, Afrucat, obtingui la seva forma jurídica definitiva i substitueixi les dues marques anteriors.
Notícies relacionades
Notícies de ...
Publicat a
- El Punt. Barcelonès Nord 02-10-2010, Pàgina 32
- El Punt. Barcelona 02-10-2010, Pàgina 32
- El Punt. Camp de Tarragona 02-10-2010, Pàgina 32
- El Punt. Comarques Gironines 02-10-2010, Pàgina 28
- El Punt. Penedès 02-10-2010, Pàgina 32
- El Punt. Maresme 02-10-2010, Pàgina 32
- El Punt. Vallès Occidental 02-10-2010, Pàgina 32