Economia

L'atur puja aquest mes a les Balears gairebé un 5% i se situa en 76.643 persones

És la segona comunitat amb un creixement més alt del nombre d'aturats, només superada per Cantàbria

L'atur a les Illes Balears ha experimentat aquest mes un augment de 3.636 persones (+4,98%), i se situa en les 76.643, segons ha informat avui el Govern balear a partir de les informacions facilitades pel Ministeri de Treball i Immigració. Les Balears es converteixen en la segona comunitat amb un creixement més alt del nombre d'aturats, només superada per Cantàbria.

L'atur s'incrementa en termes intermensuals a totes les illes, si bé a un ritme inferior que en el mateix mes de setembre de 2009: Mallorca, 3,7%, Menorca, 12,3%, Eivissa, 9,5% i Formentera, 29,1%.

Si ens fixem en els sectors econòmics, ens trobem que hi ha hagut moltes contractacions en el camp de la construcció: 848 persones, la qual cosa suposa que l'índex d'atur en el sector es redueix un 4,6%. Per la seva part, l'atur ha augmentat en el sector de serveis (4.198, un 9,1%).

En l'acumulat de l'any, l'atur s'ha reduït a les Balears de 14.455 persones, millorant amb escreix les xifres del 2009 i 2008, i se situa al voltant de les de 2007, que foren de 1.182, 3.197 i 15.063 persones respectivament, fet que demostra la millora del mercat laboral de les illes.

El bon comportament intermensual de l'atur de setembre dóna continuïtat a la tendència de reducció de la diferència interanual, que s'ha situat en 4.527 persones (6,3%), per sota de la mitjana estatal, 8,3%. De fet, les Illes Balears se situen com la quarta comunitat autònoma amb el menor creixement interanual de l'atur.

Els dos col·lectius que més han patit la crisi, la construcció i els joves, ja presenten per setembre una reducció interanual de l'atur: a la construcció hi ha 811 (-4,4%) persones desocupades menys que l'any anterior, mentre que entre els joves l'atur s'ha reduït de 334 (-3,2%) persones. Per primera vegada des del maig de 2007, en el comerç també s'ha reduït la taxa interanual d'atur (-63 persones; -0,6%).

Per quart mes consecutiu, en el sector turístic ha crescut l'ocupació interanual, i aquesta taxa s'ha incrementat fins al 2,5% (2.518 nous llocs de treball), liderant el retorn a la generació neta d'ocupació del conjunt de l'economia. El creixement balear és superior al del conjunt espanyol, 2,1%, i de la majoria dels principals territoris turístics espanyols (Catalunya, 2,7%; Canàries, 1,5%, País Valencià, 0,6%, Andalusia, 1,5%).

Per tipus de contracte, el percentatge de nous contractes indefinits sobre el total de nous contractes és superior a les Balears, 10,6%, que al conjunt de l'Estat, 8,8%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona