Economia

Seat farà fins a 100.000 unitats anuals de l'Audi Q3

La marca contractarà a partir del juny 700 desocupats per treballar a la cadena de muntatge del vehicle

La revisió a l'alça de la previsió de fabricació podria suposar la incorporació de més personal

Audi va revisar ahir a l'alça les previsions de vendes del seu nou tot terreny, el Q3, fet que beneficia la planta de Seat a Martorell, que fabricarà el model. Quan encara no s'havia adjudicat el vehicle a cap planta, Audi ja parlava d'una producció anual d'entre 80.000 i 100.000 unitats, però fins ara la que s'havia donat per bona per a la planta catalana era la xifra més baixa. Ahir, la filial de vehicles de luxe de Volkswagen va fer balanç del 2010 i, tot avançant els plans per aquest any, va garantir un volum anual per a Martorell de 100.000 unitats.

Això podria fer que la marca es plantegés contractar més gent de la prevista. Al novembre, Seat va anunciar la firma d'un protocol de col·laboració amb el Departament de Treball de la Generalitat gràcies al qual es formaran entre 500 i 700 desocupats per treballar a la cadena de muntatge del Q3. Al juny s'iniciarà el procés de selecció. Serà llavors quan començarà la producció del vehicle, tot i que uns mesos abans, aquesta primavera, ja se n'hauran fet petites tirades.

Volkswagen va adjudicar a Seat la producció del Q3 l'abril del 2009, després d'un tens procés que recorda el que s'acaba de viure a Nissan. Martorell va aconseguir imposar-se a altres plantes del grup, com ara la de Bratislava, a Eslovàquia, i la de Gyor (Hongria), després que la plantilla va acceptar en referèndum tenir el sou congelat durant un any i una mínima pujada en el següent.

També els treballadors de Nissan van ratificar la setmana passada un pla de reducció de costos que els ha permès rebre una nova comanda, una furgoneta que, segons la companyia, assegura la continuïtat de la planta almenys durant els propers deu anys. En el cas de Seat, l'empresa havia amenaçat amb 1.500 acomiadaments si no obtenien el nou vehicle. En els dos casos, la proposta de sacrificis laborals ha enfrontat els dos sindicats majoritaris, la UGT –a favor– i Comissions Obreres, que rebutja el que qualifica de “xantatge” i creu que establirà un “perillós” precedent.

Una altra lloança

Ahir, el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, va celebrar de nou el comportament “exemplar” dels treballadors de Nissan, ja que –va advertir– la indústria espanyola no pot renunciar al sector de l'automòbil.

Pel que fa a Audi, la firma va informar ahir que el 2010 va arribar a una producció d'1,14 milions de vehicles, fet que suposa un augment del 23,4% respecte del 2009 i un rècord històric per a l'empresa. A banda del Q3, la companyia té previst començar la producció de dotze productes més. A més, la marca preveu per aquest any l'ampliació de la planta hongaresa de Gyor, on des del 2013 es muntarà un altre derivat de la família A3 i la capacitat creixerà fins a 125.000 unitats. Finalment, la companyia decidirà abans del 2015 si construeix una fàbrica als Estats Units.

LA XIFRA

700
desocupats,
com a mínim, seran contractats per Seat per treballar a la cadena de muntatge del Q3.

LA DATA

01.06.11
Martorell
començarà a fabricar sèries curtes del model que Audi li va encarregar fa més d'un any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona