El primer llagut turístic s'estrenarà el 2010 i tindrà la base a Miravet

L'embarcació navegarà pel tram central de l'Ebre i podrà portar 40 passatgers

El director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, va presentar ahir el disseny del primer llagut turístic, un projecte amb què el govern català pretén donar una empenta a la navegació. L'embarcació serà de motor, però integrarà un sistema de pals i veles com els llaguts tradicionals i arribarà a una velocitat màxima de 9 nusos. Pel que fa als materials que s'empraran en la construcció, el buc de l'embarcació es farà amb fibra de vidre, mentre que els acabats interiors seran amb fusta. És a dir, que s'assemblarà tant com sigui possible als llaguts que entre final del segle XIX i principi del XX navegaven per l'Ebre. «Volem recuperar la identitat i la singularitat de l'Ebre», va dir Vilalta.

Pel que fa al cost de l'embarcació, incloent-hi els elements museogràfics, serà de 250.000 euros, que seran finançats pel Departament d'Innovació, Universitats i Empresa. La gestió del servei turístic es concedirà a una empresa privada. Amb tot, el director dels serveis territorials d'Innovació a l'Ebre, Josep Felip Monclús, va avançar ahir que la base del llagut turístic estarà a Miravet, ja que es pretén lligar la navegació a les visites guiades al castell. «Unes 35.000 persones visiten cada any el castell de Miravet i és possible que s'ofereixen tiquets combinats per a les dues activitats», va assenyalar Monclús. A aquest llagut turístic se n'afegirà un altre el 2011 (que es construirà durant l'any que ve) i tant un com l'altre navegaran pel tram de riu comprès entre Tortosa i Móra d'Ebre. «Hi ha una manca d'oferta de navegació al tram central de l'Ebre, tot i tenir gran atractiu», va dir el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó. Abans de la posada en marxa del llagut, el govern farà una potent campanya promocional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona