Economia

economia

Premià de Mar s'endeuta per invertir en espai públic

El govern local presenta el pressupost, que inclou una partida de 600.000 euros per fer reformes de places

ERC hi vota a favor tot i haver mostrat recels durant els darrers dies

El govern de Premià de Mar ja ha aprovat, no sense dificultats, el pressupost del darrer any de mandat. En paraules del responsable de l'àrea d'Hisenda, Miquel Àngel Méndez (CiU), es tracta d'uns comptes “austers, però dignes, tot i la conjuntura econòmica”. Ingressos i despeses disminueixen un milió d'euros respecte als números del 2010, i les assignacions pressupostàries a les regidories experimenten també una baixada generalitzada. Amb una excepció: serveis socials, que creix en 240.000 euros. També creix l'esforç inversor, molt lleugerament, i enguany s'hi destinaran prop de dos milions d'euros, la majoria a reformes de l'espai públic. Per fer-ho, però, el consistori haurà de demanar un préstec d'1,5 milions d'euros, una de les operacions més criticades per l'oposició. “Està bé endeutar-se sempre que no hàgim de reduir servei, que és el que passa ara”, va declarar Tomàs Esteban (PSC). L'alcalde, Miquel Buch (CiU), va explicar que “com passa en moltes famílies, a vegades ens hem d'endeutar per tirar endavant”, i va recordar que els diners provinents de crèdits mai poden, per llei, ser destinats a despesa corrent. Entre les principals inversions destaca una altra fase de la rehabilitació del nucli antic i una, de 600.000 euros, per a la reforma de places. Aquesta darrera, però, encara no té cap projecte assignat. Per al pla de barris, s'hi posen 185.000 euros i per al pagament final del pavelló del Voramar, 235.000. Dels grups de l'oposició, tan sols el PP va abstenir-se, mentre que el PSC i ICV-EUiA hi van votar en contra. Qui sí que va votar donar suport a la proposta va ser el soci minoritari del govern, ERC, que en els darrers dies havia mostrat públicament discrepàncies amb CiU pels comptes municipals. “Finalment, hem votat a favor per responsabilitat”, explica el regidor de Cultura, Josep Maria Molins (ERC), que no amaga que amb CiU tenen una idea força diferent “de com s'han de repartir els recursos”.

Crispació pel SOC

Un dels moments tensos de la sessió plenària es va viure quan l'alcalde va acusar tant el PSC com ICV de no voler l'arribada de les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) a Premià de Mar. “Mentida, mentida!” van exclamar els portaveus, Tomàs Esteban i Alfons Barreras. “No estàvem en contra de l'equipament, tan sols no volíem que s'ubiqués al local dels Frigorífics”, va lamentar-se l'ecosocialista. La crispació va ser evident, fins al punt que l'alcalde va optar per aturar el ple durant cinc minuts. Quan es va reprendre, Buch va fer una crida al respecte mutu i la sessió va acabar tranquil·lament.

LA FRASE

Durant aquests anys hem fet moltes obres de manteniment, ara toca millorar l'espai públic
Miquel Buch
alcalde de premià de mar (ciU)

LA FRASE

La inversió en places públiques només es deu a un interès electoralista, de lluïment interessat
Tomàs Esteban
portaveu del psc a premià de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA