Economia

La UGT assoleix la majoria absoluta a Seat gràcies a l'adjudicació de l'Audi Q3

Matías Carnero repetirà com a president del comitè d'empresa en aconseguir 7 dels 13 delegats a intercentres

La prioritat és ara negociar el nou conveni

Majoria absoluta de la UGT en les eleccions sindicals a Seat celebrades ahir, que van premiar Matías Carnero, president del comitè d'empresa des de fa vuit anys, i la polèmica adjudicació de l'Audi Q3, que va dividir la plantilla. “Ha estat un treball dur, i era l'examen d'aquest treball però també era l'examen del referèndum” en el qual els treballadors van acceptar sacrificis salarials a canvi de fabricar el nou model. David Matellán, secretari general de la secció sindical de CCOO, ja admetia els últims dies que a tot al que podien aspirar era a evitar la majoria absoluta de la UGT i Carnero, que ja van vorejar fa quatre anys.

Els resultats de les eleccions d'ahir, en què va participar el 85% d'una plantilla de gairebé 13.000 treballadors, atorguen a la UGT 7 dels 13 delegats del comitè intercentres, on estan representats tots els centres de treball de Seat, mentre que CCOO n'ha obtingut 4 i la CGT, 2. I és que la UGT va aconseguir la majoria absoluta a quatre dels cinc centres, entre els quals hi ha Martorell i la Zona Franca. “La plantilla és sàvia”, va dir Carnero, que va felicitar-la “per la seva responsabilitat”. El gran repte ara és el nou conveni col·lectiu –l'actual està caducat des del 2008–, en el qual el comitè d'empresa intentarà “recuperar el que s'ha perdut pel camí”, segons Carnero, que vol ara “restablir” la pau amb CCOO.

La polèmica per l'adjudicació del Q3 va tenir lloc el 2009, quan el Grup Volkswagen, propietari de Seat i Audi, va oferir el nou model per a la planta de Martorell, que començarà a fabricar a l'estiu, a canvi d'un any de congelació salarial i d'un altre amb un augment per sota de l'IPC. Això va dividir els representants dels treballadors i va iniciar una pugna entre la UGT i CCOO, que fins i tot va transcendir Seat i va traslladar-se a les cúpules dels sindicats a Catalunya –les relacions no són gens fluides entre els dos secretaris generals–. CCOO i la CGT van ser crítics amb els plans de Seat que, malgrat garantir feina amb l'adjudicació, ha anat reduint la plantilla els últims anys i ha perdut uns 2.500 treballadors des de les últimes eleccions sindicals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA