Economia

Arrenca la manifestació en contra de les retallades

La marxa a Barcelona és encapçalada per una pancarta amb el lema ''Prou retallades! Defensem els serveis públics'

Sindicats, diferents col·lectius i representants polítics de totes les formacions catalanes, excepte CiU, participen en la convocatòria

El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i el seu homòleg d'UGT, Josep Maria Álvarez, han demanat avui al govern català que retiri les retallades anunciades en sanitat i educació i obri una taula de negociació amb els col·lectius implicats.

En declaracions abans de començar la manifestació al centre de Barcelona convocada per aquests sindicats i per entitats com el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i amb el suport de 200 entitats socials en contra de les retallades, els dos líders sindicals han instat al diàleg al Govern d'Artur Mas.

Álvarez ha assegurat que espera que l'executiu català prengui “consciència després de la mobilització d'avui de la gran indignació” social que existeix per les retallades “injustificades” que s'estudien i que obri una negociació.

En el mateix sentit, Gallego ha advertit al govern que aquestes retallades “destruiran ocupació” i que són “injustes socialment”, de manera que tots dos sindicalistes han advocat per una sortida “solidària” davant la crisi, perquè no la paguin els col·lectius més desafavorits.

Preguntats per l'oportunitat de convocar aquesta manifestació en plena campanya electoral de les municipals, ni un ni un altre han volgut entrar en polèmica i han subratllat que el moment de celebrar-la l'han marcat les “retallades” de l'executiu.

La manifestació en contra de les retallades del govern convocada per més de 200 entitats socials catalanes ha arrencat, passades les 11 hores, a la confluència entre Via Laietana i el carrer Jonqueres, a Barcelona, una protesta que està sent seguida per milers de persones.

A la capçalera de la marxa, i darrere d'una pancarta amb el lema 'Prou retallades! Defensem els serveis públics', s'han situat els representants de les entitats socials promotores de la protesta, entre ells els secretaris generals d'UGT i de CCOO de Catalunya, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego, respectivament, el secretari general del Sindicat de Metges de Catalunya, Antoni Gallego, i el president de la Federació d'Associacions de Pares i Mares de l'Educació Secundària (FAPAES), Pere Farriol.

Darrere de la capçalera de la protesta, estaven presents en un segon pla diferents representants polítics de totes les formacions catalanes, excepte CiU.

Es tracta de la segona mobilització unitària en contra de les retallades anunciades pel govern d'Artur Mas en sanitat i educació després de la concentració que va reunir unes 10.000 persones just fa un mes a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

La marxa, que se celebra en plena campanya municipal, descendirà per la Via Laietana, després girarà per l'avinguda Marqués de l'Argentera i acabarà davant del Parc de la Ciutadella, on els actors Aina Clotet i Manel Barceló llegiran el manifest subscrit per les entitats que abonen la manifestació.

A l'inici de la marxa s'han registrat moments de tensió entre els sindicats UGT i la CGT perquè aquesta última entitat ha intentat situar una camioneta amb els seus emblemes davant de la capçalera de la manifestació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA
economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona
TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia