Economia

El polígon industrial es construirà entre l'N-II i l'AP-7

És l'alternativa al parc d'activitats impulsat per l'anterior govern local i malvist per l'actual

Per impulsar l'economia de Vidreres, el govern local vol construir un polígon industrial. “Necessitem una zona industrial per a qualsevol empresa que es vulgui instal·lar al municipi”, comenta Eduard Adrobau (VsT-ERC), primer tinent d'alcalde de Vidreres i regidor d'Urbanisme i Medi Ambient. Aquest polígon no serà al pla de Vidreres, com havia projectat l'anterior govern local, sinó més als afores. “Entre l'N-II i l'autopista hi ha una zona entre Vidreres i Maçanet que considerem interessant.”

Aquest polígon ha de donar resposta a “les necessitats de Vidreres, amb naus grosses i de petites”. El govern local és conscient que serà un procés llarg i que no serà una realitat fins a mig termini. “En aquest mandat tot just iniciarem els tràmits”, explica Adrobau. Aquests temps d'espera ha de servir per avançar en les qüestions legals, però també perquè, tal com admet el primer tinent d'alcalde, “hi ha sòl industrial en excedent a l'entorn que no està consolidat”.

Enterrar el parc

El parc d'activitats havia de ser un polígon industrial de 56 hectàrees –inicialment se'n preveien 200–, ubicat al pla de Vidreres, que havia de combinar grans naus industrials amb zones verdes. Impulsat per l'anterior govern local, del PSC, el pla territorial ho descartava i finalment va ser una sentència del Tribunal Suprem dictada a final de l'any passat que l'anul·lava. Fa uns mesos, el ple municipal va aprovar aturar les llicències del parc d'activitats per evitar que els tràmits seguissin malgrat la seva anul·lació. “L'Ajuntament acata la sentència més que agradablement”, comenta Adrobau, que va ser un dels impulsors de Salvem el Pla, la plataforma opositora al projecte. Ara, el consistori està “acabant de lligar-ho tot a nivell jurídic” per a la desqualificació del pla de Vidreres com a sòl industrial. I en paral·lel, s'avança per a la requalificació del nou solar per a fer-hi el polígon, tal com recull el pla territorial. Els tràmits s'estan fent amb cura.

LA FRASE

Necessitem una zona industrial per a qualsevol empresa que es vulgui instal·lar al municipi
Eduard Adrobau
Primer tinent d'alcalde de vidreres i regidor d'urbanisme


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona