Economia

Crits i protestes en l'assemblea de la CAM

Els afectats per les quotes participatives reclamen el retorn dels diners que invertiren

L'assemblea decideix la conversió o dissolució de l'entitat alacantina

La CAM celebra la seua assemblea més transcendent. Els 180 membres de l'assemblea de l'entitat alacantina tenen la proposta de reconversió en una fundació beneficosocial o la seua dissolució. Però no és aquest el punt que ha provocat la protesta de més d'un centenar de persones a les portes de l'Aula de la CAM a Alacant, on se celebra la junta, sinó la proposta “d'amortització de la totalitat de les quotes participatives emeses per l'entitat a cost zero”.

Els manifestants, afectats per aquest producte comercialitzat per la CAM com si “d'accions de l'entitat” ds tractés i conegut com a producte “tòxic”, s'han concentrat a les portes de l'Aula i han escridassat i espentat els representats de l'assemblea, que hi han pogut accedir a l'interior gràcies a un cordó policial.

Els afectats han recordat que la querella que han presentat davant l'Audiència planteja “un delicte de creditors” en la segregació que es va fer de les quotes en separar-les dels actius de l'entitat que es van vendre al Banc de Sabadell per 1 euro. Exigeixen que la CAM —ara Banc de Sabadell— els retorne els diners de les quotes al preu que les van adquirir.

Els manifestants portaven pancartes en què es podien llegir missatges com ara “Atrapats en les preferents”, “La banca sempre guanya”, “No n'hi ha prou per als xoriços, es queden els nostres diners” o “Lleven els pisos als pobres i es queden els diners dels jubilats”, tot sota una pancarta de la Plataforma d'Afectats que deia “Afectats per l'engany de la CAM i el Banc d'Espanya: exigim la devolució”.

La protesta ha començat amb crits i xiulits però ha anat pujant de to a mesura que arribaven els representants a l'assemblea.

Els moments de major tensió s'han viscut quan han arribat l'exalcalde d'Alacant, Luis Díaz Alperi, i l'exvicepresident de la CAM, Armando Sala.

A la protesta han assistit membres de Compromís encapçalats per la diputada Mireia Mollà. Aquesta ha afirmat que l'assemblea “hauria de decidir tornar els diners de les quotes” i ha carregat contra el Banc d'Espanya “per la gestió de la crisi i per la manca de transparència en tot el procés”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona