Economia

COMERÇ

La regulació del trànsit al centre de Besalú troba oposició

L'associació de comerciants està d'acord a restringir-hi el trànsit, però rebutja la nova ordenança perquè la considera massa restrictiva i impediria l'accés als clients que vénen de fora

L'Associació de Comerciants de Besalú (ACB) no està d'acord amb la nova ordenança municipal de regulació del trànsit i de l'aparcament al barri vell perquè la considera perjudicial per als seus negocis, i ha presentat una proposta alternativa. Paral·lelament, estan recollint signatures entre els veïns (tant si són comerciants com si no) perquè els donin suport. El consistori té previst posar en pràctica l'ordenança pels volts de Setmana Santa.

L'ACB admet que cal posar ordre al trànsit i a l'aparcament al barri vell, però volen que es permeti l'accés als clients que no són del poble. “Pensa que molts comerços tenen clients dels municipis de la vora i deixen el cotxe a prop de la botiga per no haver d'anar carregats fins als aparcaments de la rodalia”, va argumentar ahir Estanis Sarquella, secretari de l'ACB (l'entitat està provisionalment sense president). Igual que una part del sector, Sarquella tem la pèrdua de clients. En la instància presentada a l'Ajuntament, l'ACB proposa que tots els vehicles (incloent-hi els de fora del poble) puguin entrar i estacionar de manera gratuïta durant uns minuts en un espai d'aparcament de dins del barri vell.

“Ho valorarem”

L'ordenança motiu de controvèrsia preveu, entre altres mesures, que puguin transitar pel centre tots els veïns del municipi i els que hi tinguin un negoci, mentre que la resta hauran de deixar el vehicle als aparcaments dissuasius de l'exterior. L'alcalde, Lluís Guinó (CiU), va recordar ahir que hi havia hagut un procés participatiu en què es va consensuar la normativa i que es preveuen excepcions, com ara que els clients habituals de les botigues del centre disposin d'un permís per entrar-hi. “En qualsevol cas valorarem el punt de vista de l'ACB”, va concloure Guinó.

LA FRASE

És una ordenança pensada sobretot per al turisme, i no pas per al comerç
Estanis Sarquella
SECRETARI DE L'ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS DE BESALÚ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona