Economia

Seat admet que té “molt difícil” tornar a beneficis aquest any

La filial del grup Volkswagen retalla els seus números vermells un 30,7% malgrat la caiguda de les vendes del 8,3%

Seat repeteix com a única filial del grup automobilístic que presentar resultats negatius

La marca automobilística Seat, propietat del consorci alemany Volkswagen, té “molt difícil” complir amb el seu objectiu, recollit en el pla estratègic de la companyia, d'abandonar els números vermells i tornar a la rendibilitat durant el present exercici. Si més no, així ho ha assegurat el president del consell d'administració de Seat, Francisco Javier García Sanz, que ha fet aquestes declaracions en el marc de la conferència anual de resultats de Volkswagen.

García Sanz ha indicat que l'evolució de la corporació amb seu a Martorell (Barcelona) està lligada a la dels mercats, especialment els del Sud d'Europa, com Espanya, França o Itàlia, que està sent molt negativa. El també vicepresident de Compres del consorci alemany ha destacat que el pla estratègic de la filial espanyola preveia recuperar el breakeven el 2013 amb uns mercats més alts, en comparació dels nivells actuals i ha assenyalat que Seat “ho té complicat” per aconseguir aquesta meta.

Tot i això, ha subratllat que l'equip de la companyia ho està fent “molt bé” per millorar els resultats econòmics, ja que ha aconseguit dividir per quatre les pèrdues de Seat els últims anys i ha afirmat que té la confiança de la seva matriu.

La marca automobilística va comptabilitzar durant l'any 2012 unes pèrdues operatives 156 milions d'euros, xifra que representa una reducció del 30,6% si es compara amb els números vermells de 225 milions d'euros de 2011, segons es recull a l'informe anual de Volkswagen.

El grup alemany ha indicat que els resultats econòmics de la seva filial espanyola es van veure afectats de manera positiva per la política de reducció de costos que està portant a terme i per l'increment de la producció, motivat, sobretot, per la incorporació del model Q3 d'Audi en la seva factoria de Martorell. No obstant, Seat repeteix com a única filial del grup que va presentar resultats negatius.

En el conjunt del passat exercici, Seat va registrar un volum d'ingressos de 6.485 milions d'euros, el que es tradueix en un creixement del 20,2% en comparació de la xifra de negoci de 5.393 milions d'euros obtinguda durant l'any precedent.

La firma amb seu a Barcelona va tancar l'any passat amb un volum mundial de matriculacions de 321.000 unitats, fet que suposa una caiguda del 8,3% en comparació de les al voltant de 350.000 unitats matriculades durant l'any precedent. Volkswagen explica la caiguda de les lliures de la seva filial Seat pel “fort impacte” que ha patit arran de les difícils condicions experimentades en els mercats d'Europa Occidental i del Sud, especialment en països com Espanya, França o Itàlia, que contrasten amb l'evolució positiva aconseguida a Alemanya, el Regne Unit o Mèxic.

Entrada a la Xina

D'altra banda, el president del consell d'administració de Seat ha assegurat que la companyia es va introduir l'any passat al mercat xinès, on va comercialitzar 2.200 unitats, i està analitzant la viabilitat comercial en aquest país, on també estan estudiant la possibilitat de produir en el futur, en el cas que observin una demanda per als seus automòbils.

Tot i això, abans d'entrar en altres mercats, García Sanz ha destacat que l'empresa s'ha de consolidar a Europa, on, al seu entendre, encara hi ha mercats per descobrir. A més, ha posat de manifest el bon moment experimentat a Mèxic i a Alemanya.

La marca espanyola va vendre 321.000 automòbils a tot el món en 2012, un 8,3% menys. D'aquest total, 296.200 unitats es van matricular a Alemanya, un 10,2% menys, mentre que 21.100 unitats es van comercialitzar a l'Amèrica del Nord, un 16,5% més. A més, les lliures a Sud-amèrica van caure un 29,2%, fins a 1.500 unitats i a Àsia-Pacífic va matricular 2.200 cotxes en el conjunt del passat exercici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona