Economia

Bankia tancarà el 58% de les seves oficines a Catalunya

L'ERO de l'entitat nacionalitzada afectarà 681 treballadors al territori, el 38% del total

Fonts de l'empresa precisen que la xifra d'acomiadaments es pot reduir si alguns afectats accepten el trasllat a altres comunitats

Bankia acomiadarà 681 persones i tancarà el 58% de les seves oficines a Catalunya, segons han avançat fonts sindicals i han confirmat fonts de l'entitat.

La direcció ha comunicat aquest dilluns als representants dels treballadors la incidència que tindrà l'ERO de l'entitat nacionalitzada al Principat, territori d'origen de Caixa Laietana, una de les set caixes a partir de les quals es va crear Bankia.

Els 681 treballadors afectats –que sortiran de l'empresa a través de baixes voluntàries i acomiadaments– suposen el 38,91% de la plantilla del banc a Catalunya, que és d'unes 1.750 persones.

Els sindicats denuncien que no hi ha hagut proporcionalitat en l'aplicació de l'ERO a Catalunya, ja que es tanquen gairebé el 60 % de les oficines de la xarxa al territori.

De la seva banda, fonts de l'empresa han defensat s'han aplicat criteris de rendibilitat per decidir el tancament d'oficines. A més, han indicat que Bankia mantindrà obertes 146 oficines a Catalunya. Pel que fa al nombre de treballadors afectats, l'empresa que la xifra que s'ha donat és de màxims, ja que pot haver-hi afectats que acceptin el trasllat a altres territoris de l'Estat.

En aquest punt, les fonts sindicals consultades alerten que hi podria haver encara més treballadors afectats, ja que la xifra anunciada fa referència a personal de sucursals i podria haver-hi algunes baixes més entre persones vinculat a serveis centrals o empreses. Els sindicats adverteixen també que poblacions com Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç dels Horts, la Roca del Vallès o Parets del Vallès es quedaran sense cap oficina de Bankia.

Segons les xifres facilitades pels sindicats, a Lleida hi haurà 24 baixes de personal, un total de 67 a Tarragona, 84 a Girona i 506 a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA
economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona