La Borsa
Més valors
Economia

L'Alcúdia s'oposa a la pujada d'impostos als llauradors

S'aprova per unanimitat una moció del grup Socialista reclamant al Govern central la reducció de l'índex de rendiment net a efectes de l'IRPF de les activitats agrícoles i ramaderes

Dit índex va ser aprovat en l'Ordre HAP/596/2014, de 11 d'abril del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques (publicada al BOE de data 16/04/2014), per la qual se suposa que “es redueixen” per al període impositiu 2013 els índexs de rendiment net aplicables en el mètode d'estimació objectiva de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques per a les activitats agrícoles i ramaderes.

La realitat a efectes de la major part de La Ribera es ben diferent, no només no s'ha reduït l'índex, sinó que, ben al contrari, ha tingut una pujada considerable en els municipis d'Alberic, Alcàntera de Xúquer, Alfarp, Algemesí, Alginet, Alzira, Benifaió, Benimodo, Benimuslem, Carcaixent, Càrcer, Carlet, Cotes, Gavarda, Guadassuar, l''Alcúdia, Massalavés, Rafelguaraf, Real i Tous.

Només mirant els cultius més habituals, l'índex à aplicar per a estos municipis serà del 0,18 per a cítrics i del 0,19 per al caqui. Això resulta sorprenent, quan en altres municipis de la comarca de la Ribera Alta (Montroi i l'Ènova), l'índex a aplicar serà del 0,09 (la meitat que per a la resta de municipis) per a cítrics, sense que existisca cap causa que aparentment ho justifique.

Eixos índex suposen un increment molt elevat en relació amb els vigents per a exercicis anteriors. L'exercici 2012 per ambdós cultius era del 0,13%.

La realitat per als llauradors de l'Alcúdia és que podran comprovar com s'incrementa el que paguen en la declaració de l'IRPF que faran enguany en prop d'un 40% per la producció en cítrics i en més d'un 46% en la producció de caqui.

Eixa situació cal afegir-la a la permanent pèrdua de competitivitat del camp valencià, deguda a la pressió de l'increment dels costos de producció i a la falta d'ajudes públiques i de rebaixes adequades en la tributació que pateix el sector especialment amb un resultat desastrós en els cítrics, situació que ve sent denunciada per les Organitzacions Professionals Agràries.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un 35% més de mercaderies al port de Palamós el 2018

PALAMÓS

Ribera i Fills té el 100% del negoci mercant

PALAMÓS
Turisme

Equidistància turística

Girona

El govern acusa el PSOE de fer perillar les pagues extres

Barcelona

L’empresa Bioespirit de Celrà entra en liquidació

celrà
Societat

Hisenda ja ha tornat més de 191 milions d’euros de la renda del 2018

El MIC porta 10.000 persones

girona
UNIÓ EUROPEA

Llum verd a iniciar la negociació comercial amb els Estats Units

Economia

L’asseguradora de mòbils Sfam crearà 350 llocs de treball