Tortosa recupera visitants i salva la temporada d'estiu amb les noves rutes i els equipaments turístics

El més negatiu, la pèrdua de turistes aragonesos i el poc interès pel riu Ebre

«Tortosa està millor que l'any passat, en què vam tocar fons», va afirmar ahir el regidor de Turisme, Ricard Forés, en el seu balanç de la temporada turística d'aquest estiu al municipi. Una campanya que finalment «s'ha salvat bé». Segons Forés, la recuperació del nombre de turistes s'explica pel creixement del turisme de proximitat, tot i que també han pujat el nombre de pernoctacions. El regidor va remarcar que enguany l'àrea de Turisme havia posat fil a l'agulla per capgirar la situació del 2008, «amb nous equipaments, l'aposta per oferir un millor servei, i noves eines de promoció exterior», com les campanyes en publicacions especialitzades. Forés va assenyalar que el nou Centre d'Interpretació del Renaixement, el passeig de les Fortificacions, la creació d'un nou web turístic i la senyalització del patrimoni són algunes de les accions municipals que han afavorit la recuperació del turisme.

En aquest sentit, el balanç del regidor de Turisme només tenia en compte el nombre de consultes que s'han atès a les tres oficines d'informació de la plaça del Carrilet, dels jardins del Príncep i dels Reials Col·legis. Així, els visitants que han passat per les oficines de turisme de Tortosa durant els mesos de juny, juliol i agost han estat un 33,85% més, amb relació a l'estiu del 2008. L'ocupació hotelera ha estat del 52,20%, amb un creixement del 2,8%, si bé la mitjana d'ocupació durant els caps de setmana ha estat del 59,9%. Quant a la procedència, el turisme català ha pujat un 40%, i també ha augmentat el nombre de turistes de la resta dels Països Catalans. També ha assolit bons registres el turisme procedent d'Andalusia, de Castella i Lleó i del País Basc. En canvi, el turisme provinent de Madrid ha baixat un 7,9%, i destaca la pèrdua de turistes aragonesos (-15,66%).

Tornen els francesos

GUSTAU MORENO

Una de les pitjors dades turístiques el 2008 va ser la «caiguda en picat» del nombre de visitants francesos, una tendència que Tortosa ha pogut redreçar. Així, si el 2007 s'havien rebut 635 visites de francesos a les oficines de turisme, l'any passat només es van atendre 158 consultes, però aquest estiu la xifra ha estat de 740 visites. També hi ha hagut més turistes alemanys (22,04%) i italians (84,8%). A banda, el regidor Ricard Forés va detallar que la majoria dels visitants (4.401) arriben atrets per la cultura i els monuments, seguits pels que visiten Tortosa pels esdeveniments com la Festa del Renaixement (1.725) o per descobrir la zona (531). També és significatiu el nombre de turistes que visiten Tortosa atrets per la natura (396) i els que ho fan pel seus serveis i el comerç (362). Amb tot, Forés va admetre que encara cal promocionar millor el riu, ja que només 29 dels visitants atrets per la natura ho feien per l'Ebre, mentre que la resta ho feien pels parcs naturals (243) i per la via verda (124).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA