Economia

Rajoy veu l'Estat espanyol “blindat” del risc de contagi

El president espanyol fa una crida a la tranquil·litat incidint que s'han fet els deures

Es vanta d'haver salvat la situació

“A Espanya no passarà res perquè és un país seriós i té un govern seriós.” Mariano Rajoy, acompanyat de Nicolas Sarkozy, va voler enviar un missatge de tranquil·litat ahir tot garantint que el tsunami grec no afectarà les finances espanyoles. L'executiu dels populars va engegar ahir un inusual desplegament de compareixences públiques que es va iniciar amb la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i el ministre d'Economia, Luis de Guindos. La tesi en tots els casos era la mateixa: no hi ha risc de contagi perquè l'economia és prou forta i el sector financer està en bona situació a conseqüència de les reformes que s'han fet els últims anys. Tot i així, la prima de risc espanyola va tornar a pujar i la borsa va patir una bona rebregada.

El president espanyol va aprofitar la seva compareixença conjunta amb el líder francès per criticar els responsables de Podem, els quals havien assegurat que el govern grec està sent sotmès al “xantatge” de l'Eurogrup mentre denunciaven que Espanya actua com una “colònia” als dictats d'Angela Merkel. Segons Rajoy, l'executiu hel·lè és víctima dels seus propis errors, mentre insistia a posar en relleu la solidesa del govern espanyol que ell encapçala i el fet que s'hagi evitat el rescat i s'hagi enfilat la senda del creixement. Molt més contundent, Sarkozy, que ahir es va entrevistar a Madrid amb la plana major del PP, subratllava que cal ser “ferm” i no cedir a les pretensions de Tsipras.

De Guindos subratllava que les mesures impulsades des del 2011 són el millor “tallafocs” per evitar que la crisi arribi fins a l'Estat espanyol, alhora que insistia en la necessitat de continuar negociant per evitar que Grècia acabi sortint de l'euro. Això sí, el titular d'Economia també va descartar una possible quitança mentre recordava que l'Estat va deixar 26.000 milions.

Recomanen viatjar “amb prou diners”

El Ministeri d'Assumptes Exteriors i de Cooperació va recomanar ahir als turistes que viatgin a Grècia que ho facin “amb prou diners” i amb diversos mitjans de pagament. El departament que dirigeix José Manuel García-Margallo va puntualitzar que les restriccions imposades per les autoritats d'Atenes “no afecten a l'ús com a mitjans de pagament de targetes de crèdit i de dèbit expeses a Espanya”. No obstant això, sí que pot afectar en la retirada en efectiu dels caixers automàtics amb aquestes mateixes targetes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona