Economia

Acord entre la direcció de Caixabank i els sindicats per l'ERO que afectarà 700 treballadors

L'entitat oferirà a 200 treballadors el trasllat voluntari a oficines de Catalunya i les Illes Balears

Els sindicats i la direcció de Caixabank van arribar a un acord aquest dilluns a la nit per a l'extinció del contracte de 700 treballadors i el trasllat voluntari a Catalunya i les Illes Balears de 200 més procedents d'entitats absorbides per l'entitat catalana, segons han confirmat fonts de les dues parts de la negociació.

L'acord va ser ratificat pel 98,77% de la totalitat de la representació sindical que va participar en la negociació. Inicialment, Caixabank havia plantejat l'extinció de 750 contractes, 50 més dels 700 amb què s'ha tancat l'acord, i el trasllat forçós, un requisit que va acabar retirant en reunions posteriors, de 300 treballadors d'altres punts de la geografia espanyola.

Concretament, els treballadors a qui s'oferirà feina a oficines de Catalunya i les Illes Balears procedeixen de províncies com Sevilla, Granada, Madrid, Tenerife, Guadalajara, Burgos i Còrdova, entre d'altres, a més d'Alacant, al País Valencià. Tots els trasllats seran voluntaris i fonts sindicals han destacat que si finalment no s'arriba als 200 l'empresa no podrà aplicar la mobilitat forçosa.

Les dues parts van estar reunides aquest dilluns durant hores abans de tancar l'acord. En una primera trobada, sindicats i direcció de Caixabank ja van pactar que per als treballadors del col·lectiu A -nascuts entre els anys 1958 i 1960- se'ls calcularia la indemnització fins que complissin els 63 anys; als del B -nascuts entre els anys 1961 i 1962- se'ls van oferir set anualitats al 57% en lloc de sis anualitats al 55%, mentre que als del col·lectiu C -majors de 63 anys- percebrien 45 dies per any, amb un mínim de 30 mensualitats i un topall de 42.

Posteriorment, a la tarda, les dues parts van reprendre les converses fins que ahir a darrera hora de la nit van acordar les condicions de l'ERO després de setmanes de negociacions per reduir al màxim el nombre d'afectats per l'expedient. Un dels punts d'inflexió es va produir el passat 15 de juny després que la direcció de Caixabank retirés de la taula el caràcter forçós de les mesures per ajustar la plantilla, que inicialment passaven per a l'extinció de 750 contractes i 300 casos de mobilitat geogràfica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona