Economia

Empreses referents relaten les seves experiències

Dirigents de Metalquimia, Munich, Amat Immobiliaris i Ausa expliquen als empresaris gironins com han aconseguit situar-se en els diferents sectors

Innovar, apostar per les noves tecnologies, reinventar-se, generar noves idees o ser disruptius. Aquestes van ser algunes de les qüestions a les quals van fer més referència ahir al migdia el director general de Metalquimia, Josep Lagares; el director de Munich, Xavier Berneda; la directora d'Amat Immobiliaris, Imma Amat, i la mànager del departament d'innovació d'Ausa, Anna Maria de Blas, durant la taula rodona sobre innovació, organitzada en la jornada de formació de l'escola d'estiu, que es va fer al far de Sant Sebastià de Llafranc. Tots aquests directius ho són d'empreses de referència catalanes que s'han posicionat els darrers anys en els seus respectius sectors. Així, per exemple, Josep Lagares va explicar com, a partir de l'any 1992 arran d'un fracàs empresarial, es va decidir apostar per aplicar un mètode per a la generació d'idees i reptes creatius. “Tots tenim la capacitat de ser creatius, algunes vegades és com un virus latent però sempre es pot despertar”, va dir Lagares, que, a més, va remarcar la importància de combinar creativitat i innovació, i que la seva combinació havia creat la paraula creativació. Precisament, aquesta aposta per la creativitat va ser posada a la pràctica després del debat, quan la quarantena d'empresaris assistents van participar en un taller de creativitat amb el Joc de la Creativació, de la Fundació Metalquimia i creat per Oriol Ripoll, que ahir va dinamitzar el taller.

A banda de Metalquimia, a la taula rodona també hi va participar la tercera generació de l'empresa Munich, Xavier Berneda, que va explicar com aquesta empresa que havia començat com a fabricant de calçat esportiu s'ha reinventat i ara té un lloc en la moda. “Si féssim el mateix que fa tothom, no seríem res. És important ser diferent”, va dir Berneda, que va destacar el gran ús que fa la seva empresa de les xarxes socials, entre altres coses per “monitorar la competència” o buscar altres línies de negoci. Així mateix, va destacar el gran creixement i consolidació de Munich per mitjà de la creativitat i la innovació. En el cas d'Amat Immobiliaris –una empresa que durant la crisi del sector immobiliari s'ha mantingut i fins i tot ha creat llocs de treball–, Imma Amat destacava la importància de la innovació, les noves tecnologies i “observar el que fan altres empreses en altres països, sobretot als EUA, perquè sempre hi ha coses que es poden traslladar aquí”.

D'altra banda, la mànager del departament d'innovació d'Ausa, Anna Maria de Blas, va explicar que aquesta empresa dedicada a la maquinària per a la construcció ha fet un canvi de model de negoci i ha internacionalitzat la companyia. De Blas va insistir també en la creativitat. “Deixem que a tothom li surti la vena creativa i volem que es desenvolupi aquesta habilitat a l'empresa”, va dir, i hi va afegir: “És molt important transmetre la cultura de la innovació.”

LA FRASE

La creativitat pot ser conreada [...]. És fonamental viure en un entorn sense por de ser creatius
Franc Ponti
PROFESSOR D'EADA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona