Economia

Tsipras insinua que dimitirà si guanya el ‘sí'

El primer ministre grec assegura que respectarà el resultat del referèndum siguin quin sigui

El primer ministre grec, Alexis Tsipras, ha deixat entreveure aquest dijous que podria dimitir si en el referèndum de diumenge guanya el ‘sí'. En qualsevol cas, ha assegurat que sigui quin sigui el resultat que surti de les urnes el seu govern arribarà a un acord amb els creditors. Els ciutadans grecs estan cridats a les urnes el proper diumenge per decidir si accepten o no la proposta dels creditors a canvi del desemborsament del rescat.

El cap de govern ha defensat en una entrevista a la televisió grega Antena que si guanya el ‘no', tal com defensa el seu executiu, hi haurà una “solució sostenible” per al país.

“Aquest acord pot ser el mal acord que ens han proposat o un millor. Quan més fort sigui el ‘no', millor serà l'acord”, ha afirmat.

“Sí el resultat es ‘sí' tindrem un acord no sostenible. Respectaré el resultat sigui el que sigui i posaré en marxa els procediments previstos per la Constitució” perquè la proposta de les troica (Comissió Europea, Banc Central Europeu i Fons Monetari Internacional) sigui llei.

Tsipras ha volgut deixar clar que no posarà la seva “cadira” per davant “dels interessos de la nació”, insinuant així que podria dimitir si guanya el ‘sí'.

“El que puc garantir als ciutadans és que mai mentiré i que no he tingut temps d'enamorar-me del càrrec de primer ministre”, ha sentenciat.

Pel que fa al corralito decretat el passat dilluns, no ha concretat quan obriran els bancs, però ha remarcat que la “prioritat absoluta” del govern és “salvaguardar els dipòsits de la gent i assolir un acord el més aviat possible”.

Tsipras ha volgut esvair el temor d'una possible quitança dels dipòsits, com va passar a Xipre el 2013, i ha subratllat que els bancs grecs “són solvents”.

“No vull rebaixar les conseqüències del tancament dels bancs. A Xipre hi va haver una quitança de dipòsits perquè els bancs no tenien prou garanties. Els bancs grecs són solvents”, ha asseverat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva