Economia

Focus en innovació i creativitat

La quarta edició de l'Escola d'Estiu Jordi Comas reuneix empresaris que s'han consolidat els últims anys

La Generalitat hi presenta la nova llei de l'FP

“Creiem que la tradició unida amb la innovació té molta força”, va avançar el resident de la FOEG, Ernest Plana, tan bon punt va començar la quarta edició de l'Escola d'Estiu Jordi Comas, davant una trentena de reconeguts empresaris i càrrecs diversos reunits al Far de Sant Sebastià, a Llafranc. Tradició, innovació i creativitat, tal com es va demostrar posteriorment en el seguit de conferències que es van celebrar durant tot el dia en aquest emblemàtic indret i abans no es realitzés la cloenda al Museu del Suro de Palafrugell. Una sola jornada, experts procedents de diverses parts del territori i el partenariat per primer cop de l'escola EADA són els trets característiques d'aquesta quarta edició d'una jornada que fa quatre anys va néixer com a homenatge a l'antic president de la FOEG, Jordi Comas, com recordava ahir la gerent de la FOEG, Mireia Santamaria i que, des dels seus orígens s'ha celebrat a la població de Palafrugell, que va apostar-hi. “El nostre objectiu és que hi acabin venint empresaris també de fora de Girona”, hi afegia Santamaria.

La jornada, que va començar amb una conferència sobre neurocreativitat a càrrec del professor de creativitat i innovació d'EADA i autor de nombrosos llibres, Franc Ponti, va culminar al vespre amb la sessió de cloenda, a l'auditori del Museu del Suro. El president del Consell Català de Formació Professional, Xavier Casares, hi va intervenir en representació de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que no hi va poder assistir, però li va delegar la defensa dels plans per transformar i integrar els diferents estudis de formació professional amb voluntat de proveir l'empresa catalana amb mà d'obra qualificada, i predisposada a continuar-se formant al llarg de la vida laboral.

És l'aposta pel model formatiu alemany: “Cal formació continuada per necessitat; talent i coneixement perquè les empreses continuïn creixent independentment de la seva dimensió”, va dir Casares, tot incidint també en el “repte de reconèixer i acreditar les capacitats professionals a les persones que caiguin a l'atur”, i que independentment del nivell d'estudis completats poden haver adquirit un bon grapat de coneixement i experiència en el món laboral.

Plana, al final de l'acte, li va lliurar el projecte de la FOEG Empresa a les escoles, per encaminar els adolescents cap a l'emprenedoria.

Abans de reconèixer la feina de Zoetis, el centre de negocis CINC i la trajectòria de Juncà Gelatines, l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, va celebrar la consolidació de l'escola de negocis i els indicis de recuperació econòmica, però va insistir que “queda molta feina per fer per acabar de superar la crisi”.

LES FRASES

Cal esforç per anar endavant en un context difícil, però junts som més forts, creatius i innovadors
Ernest Plana
PRESIDENT DE LA FOEG
La nova llei de la formació professional neix amb voluntat de perdurar durant diverses generacions
Xavier Casares
president del Consell Català de Formació Professional

Zoetis, a la Vall de Bianya, un “cas d'èxit”

La innovació en l'àmbit del lideratge i la seguretat laboral i mediambiental, desenvolupada per la planta de producció i centre d'excel·lència en I+D+i de Zoetis, empresa líder en sanitat animal, situada a la Vall de Bianya, va ser reconeguda ahir com un dels casos “d'èxit”empresarial. El director de la planta de producció de Zoetis a la Garrotxa, Piet Swartelé, va destacar que el seu primer objectiu estratègic és la seguretat i per això han implementat un sistema de gestió de seguretat i prevenció sanitària i mediambiental per a la prevenció de riscos laborals, que cobreix la seguretat en la planta de manera integral.

El centre de negocis CINC, foment de l'emprenedoria

La sòcia directora del Centre Internacional de Negocis de Catalunya (CINC), Gemma Coll, va resumir la seva activitat d'assessoria de noves empreses i suport a l'emprenedoria, iniciada el 1992 a Figueres, en cinc pilars: “Visió, innovació, passió, treball i equip.” En les dues darreres dècades han continuat l'expansió cap a Girona i el districte del 22@ de Barcelona, en un concepte de viver empresarial que inclou el lloguer d'oficines, sales d'actes i la prestació de serveis integrats que estalvien burocràcia als professionals. Prova del seu èxit és la certificació que situa el centre barceloní entre els millors de tot l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona