Economia

El Grup Terraza inverteix 2,5 milions en un complex hoteler i d'apartaments

S'ha construït sobre la base de dos edificis dels anys seixanta de Roses, que s'han rehabilitat per convertir-los en un establiment turístic innovador

El Grup Terraza de Roses, una empresa familiar que aquest any celebra els vuitanta anys, ha invertit 2,5 milions d'euros per incorporar a l'oferta un hotel boutique que està situat a la urbanització Salatà de Roses. L'establiment, amb el nom 1935 Hotel & Apartaments, disposa de 14 places d'apartament i 20 places hoteleres. S'ha construït sobre la base de dos edificis dels anys seixanta que s'han rehabilitat per convertir-los en un establiment turístic molt innovador, de quatre estrelles i que s'ha pensat amb una filosofia de quilòmetre zero per fomentar els productes de la comarca i del territori gironí. A l'establiment, que es va inaugurar, hi ha un espai amb productes d'alimentació que poden adquirir els clients, i també una cafeteria amb productes quilòmetre zero. Està previst que a la tardor s'obri un restaurant amb una oferta exclusiva d'aquests productes.

El nou hotel boutique té també una àmplia zona de relax, amb una piscina amb jacuzzi, i disposa d'un espai per a bicicletes amb un taller de manteniment i reparació propi. El nom de 1935 és en commemoració de l'any que es va fundar l'hotel Terraza, l'embrió del grup. Per dissenyar-lo i construir-lo s'han contractat diverses empreses locals.

Tercera generació

Norat Gotanegra va obrir l'hotel Terraza arran de mar, a la carretera de Roses a Besalú, un any abans de la Guerra Civil espanyola i durant vuitanta anys s'ha mantingut intacte l'esperit de tracte familiar i servei personalitzat als clients que sempre ha caracteritzat aquesta empresa turística. Avui la dirigeix la tercera generació: Miquel Gotanegra, a la gerència; Neus, a l'administració; Antoni, a la cuina, i Norat, als serveis, amb una implicació transversal de la seva mare, Mercè Portell.

A l'hotel Terraza (que té 85 habitacions) hi ha la Cuina d'en Norat, ja que el fundador després d'un viatge a París i Argentina, i amb grans coneixements de cuina internacionals, la va posar en pràctica a l'hotel de Roses.

El 1990 va néixer el grup, amb la incorporació del càmping Salatà, que té unes 4 hectàrees. Actualment també formen part del grup dues empreses d'apartaments, una a Roses i una altra a Figueres. El Grup Terraza té un centenar de treballadors, disposa en total d'unes 1.200 places d'allotjament i factura uns 4 milions d'euros anuals.

L'origen dels turistes és principalment francès, a més del català i l'espanyol. També hi ha molts turistes holandesos i alemanys (sobretot al càmping). S'inverteix constantment en innovació, recerca i desenvolupament, i també es col·labora constantment en diferents projectes solidaris. El grup ha aconseguit una gran fidelització dels clients, de manera que actualment el client més antic fa més de 50 anys que cada any fa estada en aquest establiment i també té força clients que hi repeteixen estada des de fa més de 30 anys.

LA XIFRA

80
anys
són els que té el primer establiment del grup, un hotel a la carretera de Roses a Besalú, arran de mar.
1.200
places d'allotjament
són les que ofereix als seus clients el Grup Terraza, que factura 4 milions d'euros anuals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona