Economia

JOQUIM ROMANS

PRESIDENT DEL COL·LEGI D'APARELLADORS, ARQUITECTES TÈCNICS I ENGINYERS D'EDIFICACIÓ

“Som experts en tot el cicle de l'edificació”

Ha estat reelegit president del col·legi d'aparelladors per quatre anys més

Vol promocionar la professió i fer que els col·legiats se sentin seu el col·lectiu

Dedicat al col·legi
Ara fa quatre anys quan va decidir presentar-se a les eleccions del col·legi, va deixar la professió perquè ja li tocava per edat però també perquè mai ningú li pogués retreure res. Ara s'ha tornat a presentar amb una junta formada per onze persones i en la qual ha creat la figura del vicepresident.

Joaquim Romans va ser reelegit president del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona. Aquest serà el segon i –segons els estatuts del col·legi– últim mandat. Explica que s'ha tornat a presentar perquè tenen “temes en marxa” que li agradaria poder acabar. Després d'aquests quatre anys diu que es jubilarà “definitivament”, perquè “de la professió ja fa quatre anys que em vaig jubilar”.

Quins són aquests temes
que tenen en marxa i que vol tancar?
Els que vaig presentar durant la candidatura. Les dotze propostes que vam fer tenen un caràcter orientatiu per al col·lectiu però de totes i en l'aspecte personal tinc dos reptes que em donaré per satisfet si els puc assolir. Un és aconseguir que tots els col·legiats se sentin el col·legi com a seu i que s'hi impliquin i que siguin crítics si cal, però que hi participin.
I l'altre?
Un que al meu parer és molt important per al sector i és intentar fer arribar a la ciutadania en general què és i què fa el col·legi, posant a l'abast tot allò en què som competents. L'aparellador és un autèntic expert en el cicle de l'edificació. Pot assessorar qualsevol persona des del primer moment en què es decideix construir, rehabilitar un habitatge o un edifici o fer manteniment. Hi podem aportar moltíssimes coses. Ens trobem sovint que quan un particular es construeix un habitatge es passa de pressupost, però si des del primer moment confia en un aparellador el pot orientar sobre com fer la inversió i no superar el pressupost. Com a experts en l'edifici podem orientar perquè l'edificació sigui l'adequada.
I les altres propostes que va fer en presentar-se a la reelecció?
Fer activitats formatives per als col·legiats és important. Estem en una societat altament competitiva. L'any 1973 hi havia un centenar d'aparelladors de les comarques gironines i ara n'hi ha uns dos mil, dels quals nou-cents estan col·legiats. Per això cal una formació constant.
En aquestes eleccions hi ha hagut una altra candidatura formada per un grup crític amb la gestió del col·legi.
Ara fa uns anys un grup de diplomats en arquitectura tècnica van fer un curs de graduat en enginyeria de l'edificació a la UdG i no van rebre el títol. A partir d'aquí hi ha hagut recursos i contenciosos i nosaltres els hem donat tot el nostre suport i fins i tot el febrer del 2013 vam nomenar una comissió per ajudar en tot el que calgués. Per mi anem tots al mateix vaixell i hem d'arribar tots junts a port. Ara veig, però, que per la via jurídica no ens sortirem. Hem d'anar per la via política.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Washington dona ultimàtum de nou mesos per vendre TikTok

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA
economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona
TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat