Economia

El ‘corralito' a Grècia es mantindrà almenys fins dijous

Des de fa vuit dies els grecs només poden retirar 60 euros diaris als caixers automàtics

El govern manté el transport públic gratuït fins al divendres

Les restriccions bancàries en vigor des de fa vuit dies a Grècia es mantindran almenys fins al proper dijous, segons han avançat mitjans grecs que citen fonts properes a una reunió que s'està celebrant al ministeri de Finances. En paral·lel, el govern grec ha anunciat que es mantindrà la gratuïtat del transport públic almenys fins divendres.

Es preveu que després de la trobada entre el viceministre de Finances, Dimitris Mardas, i els directors dels bancs grecs es publiqui un nou decret sobre el corralito que substitueixi el que va entrar en funcionament el passat dilluns.

Mentrestant, continua el tancament de bancs i la limitació de retirada de diners en efectiu a través dels caixers automàtics es manté en els 60 euros diaris.

La situació es tornarà a examinar dimecres per decidir els propers passos a prendre.

A més de les limitacions de retirada en efectiu, el control de capitals durant aquesta setmana prohibia totes les transaccions de diners a l'estranger, amb l'excepció dels pagaments destinats a les importacions de productes de primera necessitat.

En canvi, no hi ha límit per a les transaccions electròniques a l'interior del país, així com per a la retirada d'efectiu als caixers amb targetes estrangeres.

Una de les mesures que el govern va activar per evitar que hi hagi escassedat de liquiditat entre els ciutadans arran del corralito, la gratuïtat del transport públic, es mantindrà fins divendres, segons ha anunciat el ministre adjunt de Transports, Jristos Spirtsis. “La lliure circulació de passatgers és part de les mesures de solidaritat per donar suport als ciutadans”, ha afirmat Spirtsis.

El ministre de Sanitat, Panayotis Kurublís, ha demanat al vicegobernador del Banc de Grècia, Theodoros Mitrakos, que s'accelerin els tràmits per agilitzar el comerç de matèries primeres i productes farmacèutics. Abans, l'associació de farmacèutics havia sol·licitat al ministre fer un pla de contingència per assegurar les reserves de medicaments.

Aquesta decisió respon a la possibilitat que el Consell de Govern de Banc Central Europeu (BCE), que està reunit aquesta tarda, decideixi finalment no augmentar el sostre de crèdits d'emergència, que es manté en 89.000 milions d'euros, al qual poden acudir els bancs grecs a través del mecanisme d'assistència a la liquiditat (ELA).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA