Economia

Plásticos Castellà s'integra a Nypro/Jabil, líder en injecció de plàstics

La planta tortosina es convertirà en el centre d'operacions d'Europa i l'Amèrica del Sud, i preveu multiplicar per vint el volum de facturació en cinc anys

L'empresa tortosina Plásticos Castellà, dedicada a la injecció de plàstic, va signar dimecres passat un acord d'integració amb la multinacional líder del sector, Nypro/Jabil. L'acord convertirà Plásticos Castellà en el centre d'operacions a Europa i l'Amèrica del Sud, i comportarà a curt termini un important creixement de l'empresa tortosina, ja que tindrà el control internacional del sector dels embalatges.

En els darrers anys la companyia havia tingut un creixement sostingut, amb l'obertura d'una fàbrica a Hongria, PlastiCast, i havia convertit l'empresa en líder dels envasos per als sectors de l'alimentació, la neteja i la higiene personal. De fet, entre els seus clients té multinacionals com ara Nestlé, Henkel, P&G i Kraft. L'empresa, però, necessitava créixer encara més per continuar donant servei als clients, un creixement impossible d'aconseguir a partir de l'estructura familiar de l'empresa. Així l'aliança amb Nypro/Jabil –amb 43 plantes d'injecció de plàstic a tot el món– permetrà a l'empresa tortosina tenir els recursos necessaris per assegurar-se el futur immediat, amb la possibilitat d'oferir més solucions als clients. A més, a curt termini està prevista l'obertura de més plantes a Europa i al Brasil, i multiplicar per vint el volum de facturació de la companyia.

L'acord d'integració no modifica l'organigrama actual de Plásticos Castellà, i el seu paper dins de Nypro/Jabil es reforçarà amb la direcció de projectes; a més, tindrà màxima capacitat de decisió sobre l'obertura de plantes noves a Europa i a l'Amèrica del Sud. Tortosa, i sota la direcció d'Emilio Castellà Pla –cofundador de l'empresa–, continuarà sent el centre de desenvolupament, recursos humans i compres d'Europa i el Brasil.

Amb la integració de Plásticos Castellà/PlastiCast, la multinacional Nypro/Jabil, que actualment controla el mercat d'envasos per a medicaments i productes sanitaris, s'assegura el control del sector d'embalatges per a alimentació i begudes. Junts esperen convertir-se en el proveïdor global de solucions d'embalatge i contenidors més gran del món. A més de líder del global manufacturing, Jabil –matriu de Nypro– controla altres sectors com ara l'automoció, l'energia i la informàtica.

Una empresa familiar, líder en fabricació d'envasos

Plásticos Castellà és una empresa familiar fundada el 1974 pels germans J. Miquel i Emili Castellà per fer taps de plàstic per a l'empresa de mel del seu pare. Amb els anys, l'aposta per la innovació ha convertit l'empresa en líder de fabricació d'envasos. Actualment és una de les companyies més grans amb seu social a les Terres de l'Ebre, amb 400 treballadors. A més, és una de les empreses més internacionalitzades, ja que proveeix clients arreu del món i té una nova planta a Hongria. Tot i que avui la factoria de Tortosa està en el seu punt màxim de producció, no es descarta que la integració amb Nypro/Jabil acabe suposant la creació de més llocs de treball al territori, amb la perspectiva que es puguin posar en marxa projectes nous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries