Economia

El Ripollès és la comarca gironina amb més renda per habitant

En canvi, l'Alt Empordà, amb 3.100 euros menys, era l'any 2012 la tercera renda més baixa de Catalunya

El Ripollès és la comarca de la demarcació de Girona amb més renda per habitant, amb 16.700 euros, i l'única que supera la mitjana catalana. Aquestes dades que va fer públiques ahir l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) són de l'any 2012, en un dels moments més durs de la crisi i un any en què la renda per habitant va disminuir en pràcticament totes les comarques de Catalunya. Al Ripollès aquesta davallada va ser del 0,9% respecte del 2011.

La resta de comarques gironines se situen amb un nivell de renda inferior a la mitjana catalana (16.600 euros), encapçalades pel Pla de l'Estany i el Gironès, amb 16.400 i 16.200 euros per habitant i un -3,1% i -2,6% de renda inferior a la mitjana, respectivament. Tanquen la llista la Cerdanya (16.100), la Garrotxa (15.800), el Baix Empordà (14.400), la Selva (13.900) i, segons Idescat, la que té la renda més baixa de la demarcació de Girona és l'Alt Empordà, amb 13.600 euros per habitant.

La remuneració d'assalariats, que representa el 58,8% del total de les rendes de famílies catalanes, és el principal recurs de les famílies a totes les comarques catalanes. El Gironès és la que té una remuneració d'assalariats més elevada del Principat respecte dels principals ingressos (63,0%). La segueixen el Tarragonès i el Pla de l'Estany, totes dues amb un 62,1%.

Pel que fa als ingressos procedents de prestacions socials, el Ripollès també està entre les més elevades, amb un 25,2%, cinc punts per sobre de la mitjana catalana. En la part més baixa de la llista hi ha la Cerdanya, amb un 13,3%.

En l'anàlisi per municipis que fa Idescat no hi ha cap població gironina ben situada. El primer municipi gironí amb el nivell de renda més elevat, amb 17.000 euros per habitant, és Ripoll, un 2,3% per sobre de la mitjana. A continuació hi ha Cassà de la Selva, amb 16.900 euros (2% per sobre de la mitjana); Girona, amb 16.800 euros (un 0,8 % més); Caldes de Malavella, amb 16.300 euros (un 0,98% inferior a la mitjana catalana), i Sils, amb 16.100 euros (un 0,97% inferior). A l'altra extrem se situen un grup de municipis que tenen una renda per habitant un 30% inferior a la mitjana de Catalunya, entre els quals hi ha Salt, Tossa de Mar, Roses, Castelló d'Empúries i Lloret de Mar, municipi que, juntament amb l'Ametlla de Mar i Ulldecona, tanquen la llista de poblacions catalanes amb el nivell de renda més baix.

LES XIFRES

16.700
euros
és la renda per habitant al Ripollès i la quarta renda més alta de Catalunya.
13.600
euros
és la renda per habitant que, segons Idescat, tenia l'Alt Empordà, el 2012.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona