Economia

Cànon de 117.000 euros per ocupar l'hospital vell d'Olot

Aquesta és la xifra que Mango i Abacus pagaran abans de 15 anys per l'espai que estan adaptant entre Sant Rafael i la plaça Mercat

L'Ajuntament confia que atreguin més de 300.000 persones al centre

L'empresa tèxtil i de moda Mango i la cooperativa Abacus pagaran entre totes dues i per a l'ocupació d'un espai als baixos de l'antic hospital d'Olot un cànon mensual de 2.531,62 euros durant el primer any, un total de 30.979,44 euros, i de 7.237,37 euros fins el quinzè any del contracte amb un total de 86.848,44 euros. Això és el que preveu la concessió administrativa per a la ubicació dels dos locals comercials. Mango, regentada per empresaris garrotxins, s'establirà pel costat del carrer de sant Rafel i la cooperativa Abacus, entre el carrer Doctor Fàbrega i plaça de l'Hospital, configurant un continu comercial entre la nova plaça Mercat i l'eix comercial de sant Rafael i el carrer Major.

Sumant la inversió de les obres de construcció de la nova oficina de turisme, que s'inaugurarà a l'octubre vinent, a la dels dos nous espais comercials, el total puja a la ratlla dels 900.000 euros. El local de Mango tindrà un total de 517,65 metres quadrats i el d'Abacus, de 405,76 metres quadrats. La nova oficina de turisme n'ocuparà 154,89.

Els responsables dels dos nous espais comercials preveuen obrir les botigues abans de la campanya de Nadal. Mango i Abacus crearan a Olot tretze nous llocs de treball i estimen captar l'atenció d'uns 300.000 visitants l'any. Per la seva ubicació al centre, l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Olot preveu que el poder d'atracció dels dos nous establiments contribueixi a dinamitzar la plaça Mercat, el supermercat de Mercadona i els comerços de la zona.

De fet, tal com ha declarat el regidor de Promoció de la Ciutat, Comerç i Turisme, Estanis Vayreda, les dues noves apostes comercials “són marques motor d'atracció comercial, que s'implicaran amb les activitats de dinamització coordinades des de l'Associació de Comerç d'Olot, i que a més esdevindran punt de recollida físic de possibles compradors d'altres punts per Internet”. En aquest mateix sentit, l'alcalde, Josep Maria Corominas, hi ha afegit que aquest és un pas més per evidenciar el compromís de treballar “per substituir el dinamisme que pot haver restat la marxa de l'antic hospital Sant Jaume amb nous pols d'atracció de persones”. “Primer amb un nou mercat modèlic. Ara, amb dos espais comercials de referència”, ha conclòs. Sigui com sigui, doncs, els dos nous locals comercials han de contribuir a dinamitzar el centre.

LES XIFRES

300.000
persones
es calcula que atrauran cap al centre de la ciutat els dos negocis dels baixos de l'hospital vell.
13
persones
trobaran feina a les noves botigues de Mango i Abacus, que obriran abans de la campanya de Nadal.
117.000
euros
pagaran les dues noves firmes comercials durant quinze anys per ocupar una part de l'antic Sant Jaume.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA