Economia

El grup valencià Hinojosa compra Torraspapel

La nova empresa es dirà Paperera Sarrià i preveu invertir 25 milions d'euros a modernitzar les instal·lacions de Sarrià de Ter

Crearà 40 llocs de treball i iniciarà l'activitat d'aquí a vuit o deu mesos

El grup Hinojosa, fabricant d'envasos i embalatges de cartró ondulat amb seu a Xàtiva (València), ha comprat la unitat productiva de l'empresa paperera Torraspapel de Sarrià de Ter, que està tancada des de fa un any. El grup ha adquirit tant els immobles com la maquinària i preveu fer una inversió de 25 milions d'euros per modernitzar les instal·lacions i construir una depuradora industrial. L'empresa crearà 40 llocs de treball i preveu reprendre l'activitat a la fàbrica en un termini d'entre vuit o deu mesos. L'objectiu és que la planta de Sarrià de Ter arribi a produir 90.000 tones de paper, que s'usaran com a matèria primera en 'altres fàbriques del grup per fer cartró ondulat a partir de producte reciclat. La nova empresa es dirà Paperera Sarrià.

El Grup Hinojosa, a través de la societat Papelera Sarrià SL, ha tancat aquesta setmana la compra dels immobles i la maquinària de Torraspapel, que fins ara era propietat del grup Lecta. La fàbrica té una superfície total de 59.000 metres quadrats. El grup valencià no només ha comprat la planta, sinó que ha anunciat que preveu invertir 25 milions per modernitzar les instal·lacions i la maquinària i també per construir infraestructures complementàries, com una depuradora industrial, entre altres actuacions.

A través d'un comunicat, el grup Hinojosa ha afirmat que la compra de la planta de Sarrià els assegura una font d'abastiment de matèria primera addicional i els permet reduir la dependència dels mercats exteriors i, per tant, la necessitat d'importar paper. “L'objectiu és obtenir una producció anual de 90.000 tones de paper que es destinarà a altres plantes on es fa cartró ondulat”, expliquen. A més, l'empresa assegura que l'operació “aprofundeix l'estratègia de millora de la competitivitat” perquè controla la cadena de producció i la posiciona en l'àmbit peninsular, segons publica ACN.

Des de l'abril del 2014

La direcció de la històrica paperera de Sarrià de Ter va anunciar a finals d'abril del 2014 la seva intenció de tancar. El grup ho va justificar per la caiguda de demanda arran de la crisi i per la reforma energètica impulsada per l'Estat. Torraspapel és a Sarrià de Ter des dels anys cinquanta i tenia capacitat per produir 62.000 tones de paper no estucat a l'any. La planta va tancar quan hi treballaven 132 persones. L'acord de l'ERO d'extinció va deixar 23 treballadors a l'atur, 73 més es van recol·locar en altres plantes del grup i els 36 restants van ser inclosos per l'empresa dins d'un pla de rendes fins a la jubilació. Tot i la compra, Torraspapel continuarà present a Sarrià atès que hi té la seu d'investigació i desenvolupament del grup, amb una plantilla actual de 15 persones, motiu pel qual continuarà vinculada a la dinàmica paperera del municipi sarrianenc.

En els darrers mesos, la Generalitat havia contactat amb inversors paperers perquè reprenguessin l'activitat a l'antiga Torraspapel de Sarrià de Ter. Els contactes amb el grup Hinojosa es van iniciar al desembre i s'han concretat aquesta setmana. Tant la Generalitat com l'Ajuntament han celebrat l'operació i han dit que faran costat a Hinojosa en tot el procés d'instal·lació al municipi.

850 treballadors

Hinojosa és un dels grups empresarials del sector del cartró ondulat més important de l'Estat espanyol. Està format per onze empreses repartides per tot l'Estat i, darrerament, ha adquirit plantes a Vigo i a València –que confeccionen la divisió Hinojosa Packaging– i també ha incorporat Industrials San Cayetano, de Valladolid. El grup ha invertit més de 150 milions d'euros durant els darrers cinc anys en les onze plantes per dotar-les amb les darreres innovacions tecnològiques. Va tancar el 2014 amb una facturació de 270 milions i una producció global de 500 milions de metres quadrats. Té una plantilla de 850 treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona