Economia

Més d'un 90% d'ocupació al centre de la Costa Brava

La meitat dels turistes que s'allotgen a la demarcació a l'agost són catalans

El mes d'agost a les comarques gironines és tradicionalment un dels millors quant a ocupació hotelera. I enguany aquest mes, que comença avui, no ha de ser diferent. Segons la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, l'ocupació del sector hoteler oscil·larà entre un 75% i un 95% al litoral gironí –a la Selva marítima serà d'entre un 80 i un 85% i al centre de la Costa Brava aquestes xifres seran d'entre un 90 i un 95%. A la resta de les comarques gironines les ocupacions aniran entre un 75 i un 80%, menys a la Selva interior i a la Garrotxa, on s'esperen ocupacions d'entre un 50 i un 55%, respectivament. Els percentatges màxims tindran lloc aquests primers dies d'agost, seguint la tendència dels anys anteriors.

Practicament la meitat dels turistes que s'allotgen aquests dies a la demarcació són catalans, tot i que també hi ha turistes provinents de la resta de l'Estat, sobretot de Madrid i del País Basc. La resta de turistes són de fora de l'Estat, famílies, parelles i joves, principalment francesos, seguits de britànics, alemanys, russos –a alguns municipis del sud de la Costa Brava–, belgues i holandesos.

Mitjana d'estades

Segons les dades facilitades pels associats de la Federació d'Hostaleria –dades semblants a les del mes de juliol–, un 65% dels visitants de les comarques gironines del mes d'agost han contractat l'allotjament turístic de forma directa a través de telèfon o d'internet, per un 35% que ho han fet a través d'agències de viatges i agències majoristes, sobretot al sud de la Costa Brava, on solen treballar molt amb aquest tipus de mitjà de contractació.

La majoria dels associats a la federació han indicat que la previsió de l'ocupació d'aquest mes és semblant a la de l'any passat, menys els establiments del sud de la Costa Brava, que, segons han informat els seus responsables, enguany tenen xifres inferiors “a causa de la davallada del nombre de turistes russos”.

La Federació d'Hostaleria de les Comarques Gironines està formada per onze associacions comarcals i té més de 1.500 empreses federades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona