Economia

Intersindical Valenciana valora com insuficient l'augment salarial per 2016

El Sindicat afirma que el govern torna a castigar el personal del sector públic

Intersindical Valenciana considera insuficents les propostes del ministre Montoro sobre retribucions del personal empleat públic.

Aquestes mesures es concreten en la recuperació aquest any d'un 25 per cent de la paga extra de desembre de 2012 i el 50 per cent restant en l'exercici 2016 condicionada a la “disponibilitat financera”.

Per al Sindicat, l'augment salarial de l'1% és manifestament insuficient per recuperar la pèrdua de poder adquistiu generada pels augments de l'IPC i per les diverses retallades que s'han produït. Una pèrdua que en els cinc darrers anys se situa en una mitjana del 20%.

Sobre la paga extraordinària tampoc es pot valorar positivament pel “pagament en diferit” en dos anys més quan la paga expropiada era de 2012 i quan la seua devolució està condicionada a “disponibilitat pressupostàries”.

Quant les ofertes d'ocupació pública consideren que cal suprimir tots els límits a la taxa de reposició en tots els àmbits del sector públic per poder generar ocupació pública en aquesta situació d'atur i precarietat laboral i per recuperar els 400.000 llocs de treball que ha destruït el PP.

Intersindical Valenciana afirma que davant d'aquestes polítiques contràries al personal que hi treballa, a la millora de la qualitat dels serveis públics i al conjunt de la ciutadania només queda el camí de la mobilització del personal del sector públic i de la ciutadania. Una mobilització per exigir la recuperació dels drets i la millora dels serveis públics de titularitat pública.

Per altra part, des de la Intersindical Valenciana es reclama al govern de la Generalitat Valenciana la convocatòria de la Mesa General de Negociació de la Funció Pública Valenciana per tractar sobre aquests assumptes i altres que preocupen el personal que hi treball.

En eixe sentit, des del Sindicat es demana que el govern valencià avance de forma clara i contundent en el camí de la recuperació dels drets perduts pel seu personal durant el mandat del PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA