Projecte per millorar la competitivitat en el sector vitivinícola
La iniciativa fa quatre anys que dura i l'empresa surera gironina Francisco Oller de Cassà de la Selva hi participa
L'empresa surera Francisco Oller, de Cassà de la Selva, participa en un projecte de recerca i desenvolupament per a la millora de la sostenibilitat i la competitivitat en el sector vitivinícola. Es tracta d'un projecte consorciat VINySOST 2014 amb el suport del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial i pretén donar resposta als principals reptes científics i tècnics del sector vitivinícola que, apostant per la producció sostenible en grans superfícies, persegueixen augmentar la competitivitat dels vins a l'Estat espanyol i internacionalment.
Aquesta iniciativa tindrà un període d'execució de quatre anys i involucrarà alguns dels cellers i empreses del sector vitivinícola més importants de l'Estat espanyol: Codorniu, Miguel Torrres, La Rioja Alta, Bodegas Barbadillo, Bodegas Roda, Martín Códax, Lallemand Bio (biotecnologia) i Francisco Oller, l'única empresa del sector surer que hi participa.
Oller participa en el projecte en la creació d'estratègies per assegurar l'estabilitat del vi fins al consum basades en l'envàs, a més d'implementar una anàlisi del cicle de vida i del seu cost.