Economia

Crítiques al nou informe sobre la planta Castor

La Plataforma en Defensa del Sènia qualifica la notícia d'“electoralista”

El portaveu de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres de l'Ebre, Joan Ferrando, va criticar ahir durament les darreres informacions publicades respecte al projecte Castor, en què s'ha donat a conèixer que el Ministeri d'Indústria ha encarregat un nou informe per valorar la reobertura de la planta. Segons Ferrando, “aquestes declaracions estan fetes de cara a la galeria i pensant en les eleccions, perquè el que busca el ministre és que no s'avaluï la gestió tan nefasta que ha dut a terme respecte al projecte Castor.”

Amb l'activitat suspesa pels moviments sísmics registrats, la situació del magatzem de gas continua sent un maldecap tant per a l'executiu de Mariano Rajoy com per als veïns de les Terres de l'Ebre. Així ho va destacar el portaveu de la plataforma ciutadana, que va recordar que “darrere del projecte hi ha un empresari molt potent que és Florentino Pérez, a qui, a més, s'ha de pagar una indemnització molt elevada per la fallida del projecte”. En aquest sentit, Ferrando va reconèixer: “No ens creiem que s'hagin demanat nous informes, ja que s'ha demostrat que les falles a sobre de les quals s'ubica el projecte no són estables.”

En aquesta línia, el portaveu hi va afegir que “ara no és moment de fer informes ni estudis; el moment era fa justament vuit anys, quan tots ho demanàvem, però en aquest moment ja s'ha vist el fracàs del projecte”. Ferrando va fer al·lusions a la “quantitat de milions d'euros que es van invertir en una infraestructura que no ha servit de res i en la qual ara s'haurà de repartir la despesa de la indemnització”.

Durant la valoració, el portaveu de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sènia va recordar el procés judicial que hi ha encetat al jutjat de Vinaròs i que actualment es troba en fase d'instrucció. “Confiem que una vegada acabades les diligències hi hagi gent processada per tot el que ha succeït arran de l'obertura del magatzem de gas Castor.” Ferrando no va fer només referència als sismes que van afectar el litoral català i valencià durant setmanes, sinó que també va voler destacar la despesa econòmica. “En aquests moments hi ha gent treballant en el manteniment de la planta i això continua tenint un cost per a tots els ciutadans.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona