Economia

El nombre de pernoctacions turístiques creix un 5% aquest estiu a Lleida

Les activitats d'esports d'aventura augmenten en la mateixa proporció, segons el balanç provisional de la temporada fet pel Patronat de Turisme

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida va fer ahir un balanç provisional de la temporada d'estiu en el qual es constata un increment mitjà del 5% en les pernoctacions als establiments turístics de la demarcació. L'augment ha estat especialment significatiu als càmpings, seguit del turisme rural i els hotels, on també han notat un augment de la despesa en restauració. Paral·lelament, el patronat també xifra en un 5% el creixement del nombre d'activitats d'esports d'aventura. Pel que fa a les previsions pel mes de setembre, s'espera una ocupació del 60% en bungalous, del 45% en acampada i d'entre el 40 i el 45% en hotels i turisme rural. El turisme suposa el 12,5% del PIB de Lleida.

Les dades de l'INE del mes de juliol revelen també que els hotels han registrat una ocupació un 2,5% superior respecte al mateix mes de l'any passat. Segons aquestes dades el mes de juliol els establiments d'hoteleria de les comarques lleidatanes van registrar 169.403 pernoctacions, la millor xifra de pernoctacions dels darrers quatre anys el mes de juliol. Aquest creixement registrat pel sector d'hoteleria de Lleida durant el mes de juliol també ha estat recollit per l'enquesta d'ocupació que mensualment elabora la Federació d'Hostaleria de Lleida, però en percentatges superiors als de l'INE. Fonts de la Federació d'Hostaleria s'han mostrat satisfetes amb el resultat d'aquest estiu i han subratllat també que s'ha notat un lleuger increment en la despesa que han fet els turistes en restauració.

En el cas del turisme rural, el juliol va ser similar a l'any passat però a l'agost s'ha notat un increment d'entre el 5 i el 10%. Segons les dades de la Federació de Cases de Turisme Rural de les Terres de Lleida, el mes de juliol va tenir un comportament dispar, amb cases que van gaudir d'una ocupació molt bona mentre que altres van tenir una ocupació més baixa, fins i tot a la mateixa comarca. Malgrat tot, el balanç dels dos mesos és satisfactori i amb un increment del nombre de pernoctacions amb relació a la temporada anterior.

Enguany també s'ha notat que els visitants han allargat una mica la seva estada respecte a altres anys.

Un gran estiu per al sector del càmping

El director del patronat,
Juli Alegre, va explicar que aquest serà un dels millors estius en el sector del càmping, que espera tancar la temporada amb increments d'ocupació situats entre el 8% i el 10%.

Alegre destaca especialment les inversions que han fet els establiments, ja que aquest esforç s'està traduint en un augment de la capacitat d'atracció de clients i també la seva fidelització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona