Economia

estat espanyol

La Seguretat Social va tornar als números vermells al juliol

La feblesa dels ingressos per cotitzacions ha fet que el conjunt dels comptes de la Seguretat Social de l'Estat presentés fins al juliol un dèficit de 4.423,58 milions d'euros, equivalents a un 0,4% del PIB, segons les dades del sistema d'informació comptable de la Seguretat Social. Aquest saldo negatiu es deu a una diferència d'ingressos per operacions no financeres de 75.915,6 milions, que han crescut un 4,01%, i unes obligacions reconegudes de 80.339,1 milions, un 6,85% més elevades en termes interanuals.

Les dades presenten una recaptació efectiva durant els primers set mesos de 73.528,2 milions, un 4,67% més que en el mateix període del 2014. Aquesta partida fa un any queia un 3,12%, però les cotitzacions socials van sumar 58.468,6 milions fins al juliol, un 0,75% més i dues centèsimes menys que el mes anterior, mentre que el govern espanyol havia pressupostat un increment de les cotitzacions d'un 6,8% per aquest any. Quant als ingressos patrimonials, van ser de 1.478,5 milions, equivalents a un descens interanual d'un 19,2%. Pel que fa a les taxes i als altres ingressos, suposen 688,9 milions, corresponents a una baixada d'un 19,1% en els últims dotze mesos.

D'acord amb les dades del ministeri, el sistema destina a prestacions econòmiques de famílies i institucions un total de 72.266,63 milions, una quantitat que representa pràcticament un 90% de la despesa total de la Seguretat Social. Quant a les prestacions socials, les pensions d'invalidesa, jubilació, viduïtat, orfenesa i a favor de familiars arriben als 61.490,33 milions (un 3,4% més). Altres prestacions, com les de maternitat, paternitat i risc durant l'embaràs van créixer fins als 1.242,08 milions, amb un ascens d'un 14%, el mateix que va experimentar la despesa per incapacitat temporal, que va arribar als 2.668,27 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona