Economia

Ausbanc aplaudeix a Girona les mesures contra els bancs

El president d'aquesta associació destaca la iniciativa del consistori gironí, que imposa multes a les entitats bancàries que tenen pisos buits

Recomana la denúncia de clàusules abusives

L'associació d'usuaris de serveis financers, Ausbanc, va aplaudir ahir les mesures impulsades per l'Ajuntament de Girona contra els bancs i la Sareb que tinguin pisos buits i no els cedeixin per a lloguer social. “Nosaltres fa temps que vam posar en marxa una iniciativa intel·lectual amb vocació que es posés en marxa de manera real, que era el banc bo. I el banc bo hem vist que, d'alguna manera, s'ha anat reflectint en iniciatives en ajuntaments, i una d'aquestes ha estat a Girona”, va afirmar el president d'Ausbanc, Luis Pineda, que hi va afegir que la seva entitat “dóna suport a la mesura de l'Ajuntament” i que “això és el que necessita fer aquest país: mobilitzar els diners i el patrimoni en benefici de l'economia”. A més, el president d'Ausbanc va recordar que “davant d'un banc que ha exercit malament la seva governança, que ha donat préstecs que han resultat impagats i que ha perjudicat la societat perquè no ha posat en moviment aquell patrimoni, ens sembla que incentivar que faci el seu treball és el que ha de fer un ajuntament.” Segons Pineda “també la societat civil exigeix que es posin en moviment els patrimonis que s'han quedat els bancs, i encara més quan són bancs que han rebut ajudes públiques.

D'altra banda, el president d'Ausbanc també va animar els gironins que encara estan “pagant clàusules abusives”, com ara la clàusula sòl, a anar als tribunals. I va recordar que “la discussió ja no és si és legal o no, això ho va resoldre Ausbanc amb la sentència del tribunal europeu del 9 de maig del 2013. Ara la discussió és si t'ho han de tornar des del 9 de maig del 2013 o des de la primera quota que t'han cobrat de més”, i és precisament un jutge, també en un procediment d'Ausbanc, qui ha elevat a Luxemburg aquesta pregunta. “Per això faig una crida a les persones que puguin estar afectades a anar als tribunals amb el suport d'Ausbanc perquè aconsegueixin una reducció de prop del 30% de la quota o una devolució de milers d'euros, com a mínim”, hi va afegir.

LA FRASE

També la societat civil exigeix que es posin en moviment els patrimonis que s'han quedat els bancs
Luis Pineda
president d'ausbanc

Les multes als bancs

L'Ajuntament de Girona ha obert un expedient per sancionar els bancs La Caixa, Caixa Catalunya, Banco Popular i la Sareb pel fet de tenir pisos buits des de fa més de dos anys i no cedir-los a la borsa de lloguer social del consistori. L'administració municipal també ha obert dos expedients més a grans immobiliàries o promotores vinculades a entitats bancàries i que tampoc han cedit els immobles buits i tancats que tenen. A principi de mes, el regidor de Serveis Socials de l'Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, explicava que es treballava en una tercera multa coercitiva a Banco Popular, del qual es van detectar vuit pisos buits des de fa molt temps al carrer de Barcelona, del qual encara no s'havia cobrat ni un euro de les dues multes anteriors que s'han imposat a aquesta entitat financera, en un primer cas per un import de 43.200 euros, a raó de 5.400 euros per pis, i una segona de 55.200 euros. El banc ha portat al contenciós la resolució municipal i, per això, el consistori encara no havia cobrat res d'aquestes multes imposades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Incavi invertirà 7 milions d’euros fins el 2030 per adaptar la viticultura al canvi climàtic

Reus
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida