Economia

La farinera Sant Lluís de Pont de Molins torna a lluir

L'edifici modernista, abandonat durant 30 anys, esdevé un selecte espai per a esdeveniments empresarials o privats

Ha suposat una inversió de cinc milions d'euros i obrirà la primavera del 2016

No serà ni hotel ni restaurant, sinó un selecte espai per a l'organització d'esdeveniments empresarials o privats. Després de més de 30 anys abandonada, la finca de la farinera Sant Lluís, al municipi de Pont de Molins, torna a obrir les portes. Sònia Corominas és la directora d'aquest nou complex situat en un destacat edifici modernista classificat com a bé cultural d'interès local (BCIL) però que havia caigut en l'oblit. “La farinera Sant Lluís es llogarà per a convencions, actes empresarials o privats, com pot ser un casament, però també estem pensant a organitzar esdeveniments propis, perquè disposem d'una ubicació i un espai natural privilegiats”, diu Corominas. L'interior de l'antiga farinera s'ha convertit en espais moderns i adaptats a aquests nous usos, tot conservant clares referències a l'antiga funció de l'edifici, i amb una decoració d'estil anglès que fa ressaltar la rajola i la fusta presents a tota la construcció.

A banda de les sales comunes (menjador, sala de convencions, cuina equipada per a càtering), qui llogui aquest espai també tindrà la possibilitat d'allotjar-s'hi, amb 10 habitacions a les plantes superiors. A l'atractiu dels 2.500m2 d'edificacions, s'afegeix l'entorn: 650.000 m² de parc, 2 llacs, envoltats per la Muga, en una finca d'unes 130 hectàrees en total.

Els nous propietaris i responsables del renaixement de la farinera Sant Lluís són la família Costa, quatre germans que dirigeixen una empresa d'obra pública, amb seu a Sant Pere Pescador, més coneguts com la família de Can Pipa. La primera motivació dels Costa quan el 2013 van adquirir la finca abandonada era l'extracció d'àrids, i disposar d'espai per a la maquinària. “Tot estava emboscat, no es veia res, els arbres i les arrels entraven a l'edifici i aixecaven el terra de les sales”, diu Josep Costa. Un cop avançada la neteja, però, els nous propietaris van descobrir el potencial de la finca i l'extracció d'àrids i l'emmagatzemament de maquinària han quedat descartats. Costa calcula que hi han invertit uns cinc milions d'euros, “a més de moltes hores de feina”; també admet que el projecte no s'hauria pogut fer si no fos perquè es dediquen a l'obra pública.

Dissabte passat, ja s'hi va fer un primer acte amb unes 350 persones: la presentació de la nova societat Nice Empordà, empresa dedicada a l'organització d'esdeveniments coorporatius. L'obertura oficial de la farinera però, es preveu per a la primavera del 2016.


2.500m2 d'edificicacions, 650.000m2

Del molí d'en Borràs a projecte d'hotel de luxe fallit

Abans de la farinera, en aquesta finca al peu de l'N-II hi havia el molí d'en Borràs. La farinera va ser construïda el 1913 per Teresa Pallejà, vídua de Lluís Gomis i Ros, i el nou edifici copiava el model arquitectònic de la farinera Sant Jaume, del Clot, a Barcelona. L'activitat de la farinera va anar davallant després de la Guerra Civil i la finca va quedar abandonada als anys setanta. El 1984 un nou inversor, Antonio Casado, va redescobrir la finca i va començar a rehabilitar l'edifici amb el propòsit de convertir la farinera en una residència o hotel de luxe, però el projecte va caure en fallida econòmica, i no es reprendria fins a 30 anys més tard, el 2013, amb nous propietaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona