Economia

Societat

Sense passió no hi ha empresa

Joves emprenedors garrotxins que han aconseguit tirar endavant els seus projectes expliquen el seu cas a estudiants d'Olot

Sis garrotxins d'entre 28 i 40 anys que han aconseguit consolidar els seus projectes empresarials van compartir ahir la seva experiència amb estudiants de secundària i de cicles formatius, en un acte de la Setmana de l'Emprenedoria que s'està celebrant a Olot. Un dels objectius de la programació és animar a portar a la pràctica projectes empresarials, i la trobada d'ahir –feta a la sala El Torín– es va bastir, és clar, en clau positiva, en la línia de “si nosaltres ho hem fet, per què no ho podeu fer vosaltres?” Passant de puntetes pels problemes que s'han d'afrontar quan vols muntar un negoci –segurament perquè això ja es dóna per descomptat–, els testimonis van condensar les seves aportacions a recomanar que es bolquin amor i passió en els projectes, a definir l'emprenedoria més que res com una actitud davant la vida i a atorgar una importància relativa a la formació. Això últim –matisat per l'única dona que hi havia entre els ponents, que sí que va defensar la transcendència dels estudis– devia provocar un salt al cor d'algun dels professors que acompanyaven els alumnes. Només a partir d'una pregunta del públic es va abordar la qüestió del capital inicial, que es pot reunir –segons van informar alguns dels convidats– a través de diverses fórmules. La clàssica de demanar un préstec als bancs continua sent complicada, però –tal com es va dir– s'està notant una major disposició de les entitats bancàries a apostar per projectes ben argumentats. Seguint amb les dificultats, una noia va exposar la seva por de tenir més problemes del compte a l'hora de treballar, pel fet de ser negra i musulmana. Els ponents van procurar animar-la, aconsellant-li que aprofités el fet diferencial com un valor afegit.

Els currículums dels testimonis eren variats i interessants, i algun, espectacular, com el d'Oriol Segundo (31 anys), que va decidir provar sort a Sillicon Valley. Ell i Aniol Brosa (30 anys, també present a la reunió) són dos dels creadors de U! Dance, una marca d'escoles de ball social i una plataforma en línia de coreografies. Al seu costat hi havia Joan Plana (40 anys, de l'enginyeria Plana-Hortós), Queralt Santandreu (28 anys, d'Igfa, la concessionària de la recollida d'escombraries d'Olot), Jordi Rabat (37 anys, d'Energy Tools) i Albert Brosa (director d'Olot TV). La Setmana de l'Emprenedoria continua fins divendres. Entre altres propostes, avui es tractarà de la legislació que afecta les cooperatives i per demà s'ha organitzat un networking.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia