Economia

L'Empòrium s'afegeix als restaurants amb estrella

A la demarcació de Girona són ara catorze els restaurants amb estrella Michelin

Cap dels establiments d'una i dues estrelles han augmentat la categoria, però tots han mantingut la que tenien

El restaurant Empòrium de Castelló d'Empúries, regentat ara per dues generacions de la família Jordà Giró, va rebre ahir la primera estrella Michelin i ho va fer “amb molta tranquil·litat” perquè, tot i que els agrada que els valorin la feina que fan, els guardons “no són l'objectiu principal”, afirmen.

El restaurant, que està situat en un hotel de dues estrelles i de 40 habitacions, ofereix una cuina contemporània empordanesa que posen al dia “fent coses diferents però sense passar-nos de la ratlla”, segons va explicar ahir Màrius Jordà, que juntament amb en Joan, el seu germà bessó, s'encarrega de la cuina. Els pares d'en Màrius i en Joan també treballen a l'empresa i ara fa poc també s'hi ha afegit la parella d'en Màrius.

Els bessons, que ara tenen 27 anys, van estudiar turisme a la Universitat de Girona perquè sempre van tenir clar que es volien dedicar a l'empresa familiar, perquè “això ho hem vist de petits”, diuen. En Màrius ahir recordava que, quan eren joves i arribaven de l'escola, si hi havia una taula per desparar ells ho feien i si s'havia de netejar calamars, també.

Salvador Jordà és del mateix parer que els seus fills. Tot i que estava satisfet pel guardó, va assegurar que no se l'esperaven i que els havia agafat per sorpresa. “Mai t'esperes una cosa així. Per molt bé que ho facis i molta trajectòria que tinguem, l'objectiu mai ha sigut obtenir una estrella Michelin. Nosaltres treballem pel que realment creiem i treballem pel client”, va dir.

L'hotel restaurant Empòrium ha celebrat aquest any el cinquantè aniversari. Al llarg de la seva trajectòria ha rebut diverses distincions, entre les quals hi ha un sol Repsol. Ara fa pocs dies el sector turístic empordanès li va atorgar un dels premis Tramuntana.

Amb l'estrella de l'Empòrium, la demarcació té ara catorze restaurants amb estrella Michelin. Cap dels establiments d'una i dues estrelles han augmentat la categoria, però, i això és molt ben valorat al sector, tots han mantingut la que tenien. El Celler de Can Roca manté les tres estrelles; Les Cols i el Miramar, dues, i el Casamar, Els Brancs, Els Tinars, Massana, Bo.Tic, Ca l'Arpa, Ca l'Enric, Fonda Xesc, la Cuina de Can Simón i Les Magnòlies, una.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona