Empreses

Reig Jofre invertirà 17 milions a les tres plantes de producció

El laboratori destinarà les inversions a millorar la capacitat productiva i augmentar l'especialització de les instal·lacions. La farmacèutica vol incrementar les vendes exteriors

La companyia dedica dos milions a l'any per a acords ‘open innovation'

La farmacèutica catalana Reig Jofre, amb 86 anys d'existència, es troba en plena fase de creixement. De fet, preveuen tancar el 2015 amb un increment del 15% en el volum de negoci i arribar al 2019 amb una facturació de 200 milions d'euros. Per poder donar resposta a les seves aspiracions ha planejat una inversió industrial de 17 milions d'euros en els pròxims 3 anys, que es distribuiran als tres centres productius que tenen a Sant Joan Despí, Toledo i Malmö (Suècia). Així ho ha avançat Ignasi Biosca, el conseller delegat de la farmacèutica i tercera generació al capdavant de la companyia. “Pretenem ampliar línies de producció especialitzades i guanyar al màxim en eficiència per poder competir a escala internacional”, descriu Biosca.

El cert és que el laboratori té un focus industrial molt marcat, de fet dels 815 empleats, més de 300 (sumant operaris, científics i l'àrea de desenvolupament de producte) estan vinculats a la planta de producció de Sant Joan Despí. “Oferim un producte farmacèutic europeu, que es fabrica aquí per vendre a tot el món. És part del nostre èxit”, recorda el conseller delegat.

Per això mateix un dels seus forts ha estat l'especialització tecnològica en injectables i antibiòtics. A Sant Joan Despí ha desenvolupat una tecnologia pròpia en injectables, en la qual segueixen invertint. Així mateix, a Toledo, tenen una de les poques plantes al món especialitzada només en producció d'antibiòtics i, a Suècia, la planta dedicada a medicaments tòpics dóna feina a 50 persones.

Aquesta forta posada a punt de la maquinària industrial a Reig Jofre està emmarcada en un pla estratègic dels pròxims tres anys que pretén guanyar més pes en el mercat internacional i passar en aquest període de facturar un 60% de l'exterior al 70%. “Sense decréixer en el mercat local”, insisteix.

L'altra fórmula magistral sobre la qual vol créixer Reig Jofre és la de la recerca i desenvolupament (R+D). Ara com ara la farmacèutica dedica un 5% de les vendes a aquest apartat i té a més a més un pressupost addicional de dos milions d'euros anuals per a projectes amb innovació oberta.

Com explica Ignasi Biosca, Reig Jofre s'ha marcat el compromís d'engegar un projecte de recerca a l'any, mitjançant el partenariat amb una companyia de recerca externa. “No està en els nostres plans comprar start-ups sinó oferir-los acords imaginatius perquè puguin avançar en el seu producte i, nosaltres, ampliar la nostra especialització i recerca”. De moment ja ho han fet amb Manremyc, una empresa biotecnològica dedicada a la recerca en temes de tuberculosi i amb la també biotecnològica Bionure, que investiga en malalties neurològiques que afecten la vista.

Per altra banda, a més del creixement orgànic, la companyia té aspiracions de fer-ho mitjançant adquisicions, com ho van realitzar l'any passat amb la fusió de Natraceutical. Aquest moviment els ha permès augmentar el seu dossier de productes amb complements nutricionals i la seva presència internacional. A més, arran de la fusió, van mantenir la cotització a la borsa de Natraceutical i des de gener del 2015 la companyia resultant és una firma cotitzada. Biosca explica que tenen el terreny preparat en l'aspecte financer: “El fet que estem al mercat continu, que estem tan poc endeutats i que generem recursos ens permetrà fer creixement mitjançant adquisicions.” Ara com ara tenen en estudi diferents opcions.

Després de la fusió amb Natraceutical, l'accionariat es reparteix entre un 74% en mans de la família Reig Jofre i el 26% restant dels anteriors propietaris de Natraceutical, del qual un 12% prové del free float.
Facturació
152 M€
Treballadors
815
Any de fundació
1929


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona