Economia

La plaça Mercat d'Olot dóna bons resultats

Els venedors han incrementat un 45% la facturació des que van estrenar les instal·lacions, ara fa un any

La forta inversió que va suposar per als venedors i l'Ajuntament la construcció de la nova plaça Mercat d'Olot va valdre la pena, i la incertesa que planava sobre aquell projecte tan ambiciós s'ha esvaït. Un any després de l'entrada en servei del modern recinte, els números són ben eloqüents: els placers han incrementat la facturació una mitjana del 45% i el nombre de clients ha augmentat un 40%, en comparació amb les instal·lacions provisionals que van fer servir quan s'executaven les obres (on ja van incrementar les vendes en relació amb la plaça vella). Amb aquestes xifres a la mà, no resulta estrany el percentatge de venedors que afirmen que han cobert les expectatives: el 95%.

En xifres absolutes, cada mes la plaça ha tingut uns 35.000 clients, el 90% dels quals són d'Olot i de la resta de la Garrotxa. Per als placers i el consistori, en els bons resultats hi ha tingut molt a veure el fet que ara obren tot el dia, i no només al matí. Tampoc no es pot obviar la sinergia amb el supermercat que ara hi ha al soterrani de la plaça, que en aquest primer any ha tingut uns 36.000 clients mensuals. Per l'aparcament obert al complex hi han passat cada mes una mitjana de 40.000 vehicles.

L'efemèride es va escenificar ahir amb una foto de grup per a la premsa en què va sortir la gent que treballa als 22 establiments del recinte; l'alcalde, Josep Maria Corominas, i el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda. Els representants municipals van mostrar-se satisfets pel bon rendiment del nou equipament, que van atribuir, en part, a l'esforç que hi han esmerçat els venedors. En nom dels placers, Jordi Vilarrasa va fer notar la bona entesa que hi ha entre ells i el supermercat, amb el qual –va dir– es complementen.

LA XIFRA

35.000
clients
ha tingut de mitjana al mes la nova plaça Mercat, segons les dades facilitades pels venedors.

Peça d'un barri en renovació

A la planta baixa de la plaça Mercat, l'únic espai que queda lliure és un local que aquest hivern ocuparà una cafeteria. El pròxim repte –va assenyalar Vayreda– és donar ús al pis superior, per al qual tenen projectat un espai polivalent vinculat al món de la gastronomia. La idea –va indicar– és organitzar-hi tallers i cursos. La seva estrena no es preveu a curt termini. Aquests dos buits, però, no han disminuït el poder d'atracció que ha aconseguit el nou mercat, un complex de quatre nivells que va costar prop de set milions d'euros.

“I seguirem”, va remarcar ahir l'alcalde, referint-se principalment al gran projecte de mandat que s'ha de desenvolupar a pocs metres de la nova plaça, com són els nous usos de l'antic hospital. A la planta baixa ja hi ha entrat en servei l'oficina de turisme i d'aquí a poques setmanes obriran dos espais comercials. A mitjà termini s'hi han de traslladar algunes dependències municipals, s'hi condicionarà un hotel d'entitats i es reformarà i ampliarà la residència geriàtrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Incavi invertirà 7 milions d’euros fins el 2030 per adaptar la viticultura al canvi climàtic

Reus
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida