Economia

Software Girona SL

Una de les empreses del Centre-Eix de Negocis

Aplicació mòbil per a restaurants

Software Girona SL va néixer a l'octubre, tot i que és al Centre-Eix de Negocis des del setembre. Els seus socis fundadors són el dissenyador gràfic Xevi Garriga (31 anys) i el programador informàtic Adrià Bosch (24), que treballen com a autònoms. Són d'Anglès, tot i que Garriga viu ara a Salitja (Vilobí d'Onyar). S'han instal·lat en aquest evolucionat viver d'empreses per estalviar-se missatges de mòbil, videotrucades i desplaçaments amunt i avall.

L'empresa avança gràcies a l'elaboració de pàgines web i de programes fets a mida que gestionen en línia. “Hi ha gent que lloga coses o que té un petit negoci i que no necessita un programa gaire gran i car dels que hi ha al mercat. Escoltem les seves necessitats i creem el software [programari] a mida. Però sempre anem a parlar amb els clients”, explica Bosch.

Software Girona SL paga un lloguer mensual de 150 euros pel despatx al centre. Ara estan centrats en una aplicació mòbil per a propietaris i xefs de bars i restaurants (www.mycheftool.com). “Hi creiem molt perquè agilitzarà moltíssim la feina de tots aquests propietaris i xefs de bars i restaurants.” L'aplicació recull una base de dades de 7.700 plats i inclou l'equivalent en sis idiomes.

“Hi tenim molta confiança”

L'aplicació serà gratuïta un temps i més endavant els interessats hauran de pagar una tarifa. “Una de les altres coses bones és que es pot crear el menú diari i compartir-lo a les xarxes socials. Té la possibilitat que surti a la plana del Facebook o al compte de Twitter”, exposa Garriga. Bosch hi afegeix. “Hi tenim molta confiança: és molt útil i senzilla, adaptada al món de la restauració, que és un món bastant manual. En aquest sector no es necessiten programes complexos.”

Fan el que els agrada o el que té sortida al mercat? “Faríem coses més creatives, però ens hem de cenyir al que el mercat necessita, perquè és amb això que ens podem guanyar la vida. És en els programes informàtics on es fan vendes molt grans. Però els mitjans detallen el moment de la venda, i des que es va formar i fins que es ven potser han passat deu anys”, diu Bosch.

Suport a 2.000 persones al centre de negocis de la Selva

Pel director, l'espai de Santa Coloma de Farners ja és un “punt de referència”
Juanola valora la feina feta des del febrer i els lligams amb altres agents
Jordi Ferrer

El centre comarcal de negocis de la Selva El Centre-Eix de Negocis ha donat suport i assessorament a unes dues mil persones des que va començar a funcionar al febrer. El director de l'espai de Santa Coloma de Farners, Martí Juanola, considera que han complert els objectius que s'havien fixat. “Volem ser un punt de referència, i ho estem aconseguint [...]. Hem complert el que ens havíem marcat.”

El centre funciona des de fa nou mesos i és una iniciativa de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners i el Consell Comarcal. Hi ha representants de catorze empreses que hi treballen de manera regular, comptant l'espai de coworking (treball en cooperació compartint una sala) i vuit despatxos. Entre altres tasques del centre, Juanola assenyala que l'espai dóna suport tècnic i de motivació a emprenedors que volen fer arrencar una idea de negoci, es converteix en seu de reunions per a empreses i treballa per introduir l'emprenedoria als instituts gràcies a un acord amb el Centre de Recursos Pedagògics de la Selva.

Un dels sectors que ara es volen potenciar és “el projecte abans que es constitueixi [l'empresa]”. Juanola, economista especialitzat en empreses emergents –empreses amb un màxim de cinc anys d'antiguitat–, ho detalla: “Un dels valors que donem al centre és poder pujar empreses que comencen i que tinguin garanties de contractar gent i tirar endavant.”

Vincles

El Centre-Eix de Negocis fomenta –assenyala el director– els vincles entre els residents del local, amb empreses de Santa Coloma i amb altres centres de coworking, com ara el Nexes de Forallac i l'Aqua de Sant Hilari: “Assessorem empreses que han de canviar el model de negoci i han de replantejar-se la situació amb una visió externa. Som un punt de suport a l'empresa familiar.” Juanola guia una de les empreses residents, Software Girona SL, a comercialitzar els seus productes (vegeu la peça).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA