Economia

El Parc Natural de l'Alt Pirineu amplia el ventall de recursos turístics

Les empreses del sector tenen a la seva disposició noves eines, com ara aplicacions per a mòbils, travesses de muntanya i rutes interpretades

Al llarg del 2015, gràcies a les subvencions que dóna el Parc Natural de l'Alt Pirineu, s'han generat noves eines i recursos turístics, com ara aplicacions de mòbil, rutes interpretades, travesses de muntanya i quaderns de camp.

En turisme familiar, en el Projecte Explora, iniciat l'any 2013, enguany s'han començat a fer tallers a les escoles per donar-lo conèixer als més petits. La proposta consisteix a lliurar-los un passaport en forma de llibret on hi ha situats i s'expliquen els llocs preparats per rebre les famílies que visiten el parc, interpretar l'entorn i poder segellar el document. A mesura que l'infant acumula segells al passaport, rep recompenses, com ara gorres, samarretes, jocs educatius, guies de natura i activitats gratuïtes. S'hi han incorporat tallers i obradors d'artesans i nous miradors panoràmics.

L'aplicació per a mòbils i tauletes Deixa't Guiar pel Parc Natural de l'Alt Pirineu, de l'empresa Rural Turístic, també en funcionament des del 2013, ha incorporat més rutes autoguiades, i s'ha posat en marxa un joc interactiu, el “quadern de camp”, per conèixer les espècies més destacades de flora i fauna del parc, facilitar l'aprenentatge d'aquestes espècies a través d'imatges, rastres i sons, i ampliar l'oferta existent per al turisme familiar mitjançant la possibilitat de bescanviar els punts aconseguits en el joc amb segells del passaport d'Explora el Parc.

Un nou projecte és el Belibasta, un joc interactiu associat a l'AppTuristIQ, a través de la qual es pot recórrer el tram del Camí de l'Últim Càtar entre la Seu d'Urgell i Àreu. A cada poble per on es passa es poden trobar, per exemple, cançons trobadoresques amagades a través de pistes, respondre a preguntes i trobar geoamagatalls. Si es completa el joc també es reben premis específics.

També hi ha un catàleg de noves travesses a peu:

Lo Cor del Pallars,
travessa de quatre dies al voltant del massís de l'Orri; Terra Incognita, travessa de cinc dies per la vall de Santa Magdalena i ascensió al pic del Salòria; Lo Pallars Fer, travessa de cinc dies de Llavorsí a la Guingueta d'Àneu, passant
per la coma de Burg, la vall Ferrera i la vall de Cardós, i Ramat de Camins, travessa de quinze dies, seguint les passes dels escriptors Camilo José Cela i Josep Maria Espinàs l'any 1956 pel Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Val d'Aran i l'Alta Ribagorça.

Finalment, el projecte del Pas de l'Ossa, de l'Associació La Paniquella, és una campanya sobre l'ós bru destinada al públic familiar i escolar.

Carnet turístic a les valls d'Àneu

Els establiments hotelers de les valls d'Àneu, al Pallars Sobirà, ofereixen com a novetat aquestes festes el Passaport Espot/Àneu, amb la finalitat de fidelitzar els turistes i desestacionalitzar la seva oferta. Es tracta d'una acreditació que es pot adquirir als allotjaments per un preu de 20 euros i que ofereix un forfet gratuït per Espot per la compra d'un altre, dues pujades en taxi a les pistes forestals d'alçada, inclòs l'estany de Sant Maurici, raquetes gratuïtes, caiac sense cost al llac de la Guingueta i un 10% de descompte en la seva propera estada, que pot ser en qualsevol moment de l'any. A més, totes les reserves que es facin a través del correu electrònic [email protected] obtindran un 15% de descompte sobre els preus de tarifa dels allotjaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona