Economia

Festa major d'hivern a Girona

Bona resposta de la ciutadania en les visites guiades i els actes esportius a Girona 10

Els hotels se situen en el 90% d'ocupació i els restaurants omplen sense grans cues

El sector turístic destaca la bona promoció que suposa per a Girona

De menys a més. Així va arrencar la primera jornada sencera de la cinquena edició de Girona 10, l'esdeveniment que té com a objectiu principal promocionar la ciutat i els seus principals atractius turístics per a tots els visitants, i fer-ho amb preus unitaris de deu euros per persona, ja siguin àpats, nits d'hotel o activitats diverses.

El president de l'Associació d'Hostaleria de Girona, Josep Carreras, admetia: “La nit de divendres és sempre més complicada, perquè és un dia feiner, però ja hem tingut una bona resposta.” Amb l'objectiu de trencar un mes de gener sempre complicat per a Girona, la iniciativa aconsegueix any rere any omplir d'activitat un diumenge del primer mes de l'any, i Carreras garantia que la prova de l'èxit és que la nit del dissabte se situaran “amb tota probabilitat” per sobre del 90%. Les activitats esportives van tenir des de bon matí una gran resposta de públic i gairebé un centenar de persones van participar a la classe de Zumba de la plaça Constitució, mentre que molta mainada quedava embadalida amb els cotxes
de ral·li històrics o aprofitava per pujar al bus de Jovi per participar en el concurs de dibuix. No gaire més lluny, les parades del mercat muntat per a l'ocasió a la plaça Catalunya anaven rebent cada cop més gent i els carrers comercials també van congregar una munió de visitants que aprofitaven les rebaixes afegides amb motiu del Girona 10.

La bona temperatura va fer que les terrasses més assolellades s'omplissin a partir del migdia, mentre que a l'hora de dinar, en alguns dels restaurants que participen en el cap de setmana especial, s'hi veia gent fent cua per poder fer l'àpat a només deu euros. A diferència d'altres edicions, i en espera de les dades oficials de tot el cap de setmana, va fer la sensació que per dinar hi havia menys cues que en els anys anteriors o era més fàcil trobar una taula. Tot i això, Carreras assegura: “L'objectiu que tenim és la promoció de
la ciutat, i això ho estem aconseguint sense cap dubte.” Diverses experiències d'hotelers també van avançar que alguns visitants s'havien allotjat a l'hotel sense el preu d'oferta, però que volien fer l'estada de cap de setmana a Girona “per gaudir de tota l'oferta que ofereix la ciutat aquest cap de setmana”. L'Associació d'Hostaleria de Girona també valorava la repercussió mediàtica que ja ha suposat en les setmanes prèvies
el Girona 10, així com l'interès de mitjans estrangers aquest cap de setmana per descobrir la ciutat i tota la programació d'actes. Els gironins són els primers a participar en el Girona 10 i a afegir-se a les activitats, malgrat que els mateixos organitzadors admeten que “està dirigit a la gent de fora”, amb la voluntat que facin un tastet de la ciutat i tornin a Girona en alguna altra ocasió.

Programació per avui

Per avui diumenge, Girona 10 ha previst tot un seguit d'activitats perquè els visitants puguin escollir què volen fer. Així, museus de la ciutat com el dels jueus, el d'història, el del cinema i el refugi antiaeri dels jardins de la Infància tornen a repetir jornada de portes obertes, mentre que la resta fan descomptes als que duen la polsera de Girona 10. A banda d'això, a les onze del matí l'agrupació de la Fal·lera Gironina farà una cercavila de gegants des de la plaça de la Independència, i passarà pels carrers Santa Clara, General Mendoza i plaça Francesc Calvet i Rubalcalba. Com ja va passar ahir, en aquesta plaça també tindrà lloc una actuació musical a partir del migdia, avui amb el grup Pot Petit, i al vespre el televisiu Peyu porta al Teatre Municipal el seu espectacle iTime.

L'oferta de tastets de proximitat al Mercat del Lleó es consolida

Esteve Carrera

A la parada on habitualment trobem fruita fresca, ahir hi podíem trobar maduixes amb nata i cruixent de xocolata. Qui s'ho deixaria perdre? Els tastets del Mercat del Lleó
ja s'han convertit en tot
un clàssic del Girona 10 i l'èxit de públic de la sessió d'ahir també va fer palès que és un dels actes més concorreguts pels “gironins autòctons”. Els visitants d'un cap de setmana atrets per l'oferta excepcional de Girona 10 també són al Mercat del Lleó, però entre les parades els més nombrosos són indubtablement els de casa, i es nota pels comentaris: “És el meu carnisser, on vinc sempre. Aquest matí quan he vingut a comprar m'ha recordat que avui feien els tastets, i no m'ho he volgut perdre”, explica una veïna entre dos mossecs. I és que només hi ha dues oportunitats a l'any (durant els dies del Temps de Flors i amb Girona 10) perquè els gironins puguin tastar les delicadeses i els platets preparats pel carnisser o el peixater de confiança, el proveïdor habitual de productes frescos, que es converteix en cuiner per un dia: tot un luxe.

De la cinquantena de parades habituals que hi ha al Mercat del Lleó, la meitat van obrir ahir per oferir aquesta visió diferent dels seus productes.
I és que, tal com explica Joan Gironell, carnisser i president de l'Associació de Comerciants del Mercat del Lleó, no tots poden fer jornada doble: ahir els paradistes van començar a treballar a les sis del matí com qualsevol dia de mercat, i els que s'havien apuntat a la sessió tornaven a obrir parada a les set de la tarda. “Una o dues vegades a l'any es pot fer; és una cosa diferent, un ambient diferent amb els clients, i s'agraeix la resposta del públic”, diu Gironell mentre serveix uns tastets de canelons arrebossats. Tots els tastets s'oferien a preus entre un i cinc euros, i les cues més llargues eren per aconseguir una copa de vi o
de cava per acompanyar.
A fora, a la plaça, la música en directe i el bon temps completaven la fórmula d'èxit.

Disfresses i més de 385 corredors

La primera edició de la Cursa de Carnestoltes de Girona naixerà avui amb èxit de participació, ja que ahir a mitja tarda ja hi havia unes 385 persones inscrites en aquesta nova cursa del calendari.
El fet que aquest any coincideixi amb Girona 10 també
ha donat joc als organitzadors, que han situat el preu en el número màgic d'aquest cap de setmana, per bé que un d'aquests euros es destina, a més, a una causa solidària per a la Fundació Ser.Gi. L'itinerari previst és el mateix que el de la Sant Silvestre, de cinc quilòmetres de recorregut i un temps màxim de 50 minuts per fer-la. La sortida tindrà lloc a les deu del matí des del pavelló de Fontajau, però des de les vuit del matí ja hi haurà tallers de maquillatge per als que vulguin completar la disfressa o almenys participar en aquesta innovadora cursa amb la cara ben engalanada. Tres furgoteques durant tot el matí i la gravació d'una flashmob en finalitzar la cursa completaran la jornada esportiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona
TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA