Economia

La planta de Seat fabrica un 8% més de vehicles

La factoria de Martorell, la que més cotxes va produir a l'Estat l'any passat

La fàbrica de Seat a Martorell (Baix Llobregat), propietat del consorci alemany Volkswagen, va fabricar més de 477.000 vehicles de les marques Seat i Audi, un fet que li va permetre convertir-se en la factoria amb més volum de producció del sector l'any passat, amb un creixement del 8% respecte del 2014. La planta catalana fabrica actualment els models Ibiza i León de la marca Seat, i també el tot camí Q3 de la firma alemanya Audi.

La multinacional alemanya va anunciar recentment que el 2018 l'Audi Q3 es deixarà de fabricar en aquest centre per deixar pas a l'A1, que ara es produeix a la factoria de Brussel·les. A Martorell treballen un total de 6.696 persones directament vinculades a l'àrea de producció.

La segona factoria amb més volum de producció de vehicles a l'Estat durant l'any passat va ser la de PSA Peugeot Citroën a Vigo, amb més de 407.000 unitats i un creixement superior al 7%. En tercera posició del podi es va situar l'any passat la fàbrica de Ford a Almussafes (País Valencià), amb gairebé 390.000 vehicles acoblats, una xifra que es tradueix en una progressió del 38% en comparació amb les dades de l'exercici precedent. La classificació de les cinc fàbriques amb una producció més elevada en el tancament del 2015 el completen la instal·lació de General Motors a Figueruelas (Saragossa), amb unes 360.000 unitats, un 13% més, i la de Volkswagen a Landaben (Navarra), on es fabrica el Polo, amb una xifra de 300.000 unitats i una caiguda del 2%.

Finalment, la planta de Nissan a Barcelona va acabar l'any amb 90.000 unitats fabricades, un 29% menys. Aquesta reducció és deguda al fet que durant l'any passat van deixar-se de produir dos models en aquesta factoria, el Navara i el Pathfinder. A més, la línia dos va estar aturada per posar en marxa la cadena de la nova pick up Navara NP 300.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona