Economia

El CCIB tanca l'any amb 30 milions de facturació

Va ser la seu de 111 esdeveniments el 2015 i va rebre quasi mig milió d'assistents

El Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) va tancar l'exercici passat amb un volum de negoci de 29,8 milions d'euros, un 3% més respecte al 2014, que el mateix centre qualifica, en un comunicat, d'un dels millors exercicis de la seva història. Durant el 2015, el centre va ser el marc d'un total de 111 esdeveniments i va rebre 479.191 assistents, xifra que representa un creixement de gairebé el 21% respecte a l'any anterior. El director general del CCIB, Marc Rodríguez, explica: “Les xifres del 2015 confirmen els bons resultats obtinguts l'any passat i són el reflex de la millora dels nostres serveis i processos, així com de la satisfacció dels nostres clients, per la qual cosa preveiem continuar creixent el 2016.”

L'evolució positiva del CCIB redunda en el posicionament de Barcelona com una de les principals destinacions de negocis del món, més enllà de l'impacte econòmic que genera a la ciutat, que el 2014 va superar els 3.000 milions d'euros acumulats des de la posada en marxa del centre de convencions, el 2004.

Grans trobades

Els esdeveniments internacionals, procedents la majoria del Regne Unit, els Estats Units i el centre d'Europa –un 40% del total–, van representar un 90,9% de la facturació. D'altra banda, segons el comunicat, la confiança dels clients queda patent en el percentatge d'esdeveniments que han repetit edició durant l'exercici 2015, que va ser del 30,63% i que representa el 53,53% del volum de negoci total.

El CCIB va ser la seu l'any passat de les cites internacionals de grans empreses tecnològiques, com ara Gartner ITXpo Symposium, amb 7.500 assistents professionals i 136 expositors; la Docker Conference 2015, amb 1.700 participants, i la trobada europea interna de la companyia de jocs digitals King, creadora del popular Candy Crush, entre altres.

Al centre també s'hi van celebrar les gales de lliurament dels premis Ondas i dels Premis de la Lliga Professional de Futbol 2014-2015; la final de l'ISU Grand Prix de patinatge artístic sobre gel, per a la qual es va construir una pista de gel temporal de 1.800 m², envoltada d'una graderia de 5.500 seients, i també la convenció anual dels distribuïdors de la indústria cinematogràfica europea CineEurope.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona