Economia

L'Audiència obliga Bankia a retornar diners d'unes accions

Es tracta de la primera sentència de l'Audiència de Girona sobre l'entitat financera quan va sortir a la borsa

L'Audiència de Girona ha emès la primera sentència que obliga Bankia a retornar els diners invertits per clients quan l'entitat va sortir a la borsa, segons va fer públic ahir Ausbanc. En aquest cas, els afectats són dos germans de Sant Feliu de Guíxols que, assessorats per un familiar que aleshores treballava al banc, van adquirir 6.000 euros en accions.

L'Audiència els ha donat la raó perquè Bankia no va ser transparent amb els números i va donar una imatge de “solvència i plena confiança” quan, en realitat, estava a punt de fer fallida.

L'advocat d'Ausbanc a Girona, Marc Prat, va assegurar ahir que la sentència se suma a totes les que han dictat fins ara els jutjats, “el 100% de les quals s'han guanyat”. Prat recomana a tots els afectats per la compra d'accions que demandin Bankia abans del 25 de maig, perquè aleshores prescriurà el termini de quatre anys d'ençà que l'entitat va admetre públicament les pèrdues.

La fallida de l'entitat, que va obligar l'Estat a rescatar-la, va atrapar milers de clients. Entre ells els dos germans, que assessorats per Ausbanc van portar el cas els tribunals. En primera instància, el jutjat número tres de Sant Feliu de Guíxols ja els va donar la raó, però Bankia va recórrer contra la sentència i la va elevar a l'Audiència. I ara, la secció primera, en una resolució pionera a la demarcació, ha confirmat la decisió del jutjat segons la qual s'obliga el banc a retornar els 6.000 euros als dos germans amb interessos, i a assumir les costes del procés.

Aquesta sentència de l'Audiència de Girona manté la mateixa doctrina de les dues que es van dictar recentment pel Tribunal Suprem contra Bankia.

LA XIFRA

6.000
euros
en accions van adquirir els germans, diners que ara el banc ha de retornar, juntament amb els interessos.

Demandar abans del 25 de maig del 2016

Per Prat, la sentència de Girona ha de servir perquè tots els afectats per la compra d'accions s'animin a demandar. L'advocat alerta que aquells que es van veure atrapats per la compra d'accions tenen fins al 25 de maig per demandar, perquè aleshores serà “molt més difícil” tirar endavant els casos, ja que prescriurà el termini de quatre anys que va començar a comptar a partir del moment en què Bankia va reformular públicament els comptes. anuals i va donar a conèixer les pèrdues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona