Economia

Delphi té una dotzena d'empreses interessades en la planta de Sant Cugat

Estudia opcions de diversos sectors, com ara el de l'automoció, el metall o el farmacèutic

L'Ajuntament donaria incentius fiscals als grups interessats

Una dotzena d'empreses de sectors tan diversos com ara els de l'automoció, el metall o la química farmacèutica s'han mostrat interessats en la planta que Delphi té a Sant Cugat i que preveu tancar a finals d'any. Segons van explicar ahir membres del comitè d'empresa, la direcció de la multinacional va comunicar en una reunió mantinguda al matí que hi ha diverses opcions en estudi. La d'ahir va ser la primera d'una sèrie de trobades que s'han de portar a terme entre les dues parts, però sobre les quals no hi ha encara un calendari fixat.

Segons explicava Esteban Rodríguez, responsable de la UGT a la companyia, “estem esperançats perquè veiem que hi ha possibilitats de futur”. També el president del comitè d'empresa (CCOO), José Antonio Morán, assumia “cert optimisme”.

Així, segons va traslladar la companyia als sindicats, alguns projectes estan més avançats que d'altres –s'han arribat a establir contactes amb més de mig centenar d'empreses interessades i algunes han visitat la planta– i en algun cas assumirien fins a 250 treballadors, pràcticament la meitat dels que hi treballen (543). Tot i això, cal tenir en compte que Delphi Diesel Systems dóna feina també a altres petites indústries auxiliars.

Està previst que les reunions entre els representants dels treballadors i l'empresa es facin a partir d'ara de manera setmanal i els representants dels treballadors han demanat “ser part i no només oients” en la negociació.

Més temps

D'altra banda, els sindicats han exigit a la companyia “més temps” per poder fer el procés de manera ordenada, donats els plans de la multinacional de començar a fer els primers ajustos de personal el mes d'abril que ve. “Ens han comunicat que iniciaran a l'abril el primer excedent de plantilla i nosaltres estem demanant més temps”, explicava ahir Esteban Rodríguez, responsable de la UGT.

D'altra banda, ahir al vespre vuit ajuntaments del Vallès Occidental (Sant Cugat del Vallès, Rubí, Terrassa, Ripollet, Sabadell i Cerdanyola, Castellar i Barberà del Vallès) van donar suport a les reivindicacions dels treballadors de la planta afectada i al manteniment de la plantilla amb un acte institucional conjunt.

L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, va explicar que estan estudiant la possibilitat de donar incentius fiscals a les companyies interessades a quedar-se les instal·lacions industrials de Delphi, segons recull l'ACN. Amb tot, Conesa posava com a condició poder saber quin és el projecte que es vol posar en marxa i que es compleixi el manteniment del màxim nombre de llocs de treball perquè el projecte sigui de futur. “Podem donar avantatges però no a qualsevol preu”, va dir.

Vaga dels treballadors d'Abantia

Els treballadors del grup d'enginyeria aplicada Abantia, amb seu a Sant Boi de Llobregat, han convocat finalment una jornada de vaga per dimarts de la setmana que ve, dia 16, per exigir el manteniment de la plantilla després de l'anunci del concurs de creditors.

Segons la UGT, el comitè d'empresa d'Abantia vol conèixer el pla de reducció de plantilla presentat al possible comprador, la companyia basca Dominion, i exigeix el pagament de les nòmines endarrerides. El grup Abantia té una plantilla a l'Estat de 2.000 treballadors, dels quals Dominion preveu assumir el 70%, segons Efe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona