Economia

Nylstar, de Blanes, vol aturar quatre mesos la producció

L'empresa presenta un ERO temporal per a la majoria de la plantilla adduint que ha de canviar una caldera

L'empresa Nylstar, de Blanes, ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) de caràcter temporal que afecta la majoria de la plantilla i que suposa pràcticament la paralització de la producció. El comitè i la direcció van iniciar ahir les negociacions sobre aquest ERO presentat dimarts al Departament d'Empresa i Ocupació que afectaria 175 treballadors –dels 261 que formen la plantilla– i que l'empresa vol que s'apliqui del 10 de març al 10 de juliol.

L'empresa sosté que necessita paralitzar la producció perquè ha de substituir la caldera principal que genera vapor i que és indispensable, i que, a més, aprofitarà aquest període per fer inversions a la planta i en l'organització del treball, però que no hi haurà acomiadaments. Nylstar assegura que es vol convertir l'empresa en un proveïdor de fils de luxe.

No obstant això, els sindicats no ho veuen clar. La UGT no es creu que la caldera no pugui funcionar i per això demana algun informe tècnic, “per exemple d'Indústria, que digui que no pot”, afirma el secretari general de la federació d'indústria de la UGT de les comarques gironines, Gabriel Tejada, que insisteix que el sindicat no es creu l'empresa i per això també han demanat una trobada entre les dues parts i la mediació del Departament de Treball –liderat per l'exsecretària general de la UGT a la demarcació, Dolors Bassa–. El sindicat CCOO va més enllà i vol que l'empresa presenti un pla industrial i expliqui com pot afectar la plantilla. “El fet de canviar calderes serà una anècdota. El problema greu que té és la situació econòmica”, diu el secretari general del sindicat d'indústria de CCOO de Girona, Josep Serra, que hi afegeix que també demanen reduir el període d'ERO, algun tipus de complementació i que no afecti el període de vacances. A més, alerta que caldrà veure si l'empresa paga les nòmines puntualment aquest mes ja que va recordar que a principis de febrer ja es va aixecar l'alerta entre els treballadors per l'endarreriment del pagament de la nòmina.

Una empresa emblemàtica

Nylstar, fundada com a SAFA el 1923 per les famílies Vilà i Gillet, ha estat una empresa emblemàtica de les comarques gironines i una de les més importants de fibres artificials de l'Estat. Als anys seixanta i setanta tenia uns 2.500 treballadors. Va entrar en concurs de creditors i el 2007 el grup inversor Praedium –propietat d'Alfonso Cirera– la va adquirir. A partir del 2013 va posar en marxa un pla per convertir l'empresa en grup de moda, anomenat Nylstar Fashion Group, i va adquirir el dret exclusiu per a la distribució del niló amb la marca Meryl per tot el món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona